Cultura

S'inaugura oficialment l'Antena del Coneixement de la URV amb la presentació de l'obra "4.48 psicosi"

Per Berta Ruiz

Un moment de la representació teatral "4.48 psicosi", el passat divendres al Centre Cultural

El passat divendres a la tarda, a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional, va inaugurar-se oficialment el curs 2010-2011 de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils. L'acte va comptar amb un torn de parlaments inicial a càrrec del director de l'Antena del Coneixement de Cambrils –Ramón García Mateos–, la vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la URV –Encarnació Ricart– i el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils, Salvador Matas.

Consolidació de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils

En primer lloc, Matas va destacar la ferma aposta que l'Ajuntament de Cambrils ha fet per l'educació en aquests darrers anys, ja que aquesta "és un bon mecanisme de desenvolupament social". El regidor va comentar que des de fa més de 10 anys, Cambrils compta amb els ensenyaments de la UNED; des de fa 4 anys amb l'Antena del Coneixement de la URV i ben aviat serà seu universitària físicament amb la posada en marxa dels estudis d'INEFC. Per la seva part, Ramón García Mateos va comentar que en aquest curs l'Antena del Coneixement segueix amb la mateixa línia que en anys anteriors, col·laborant amb les diferents àrees de l'Ajuntament, així com amb la Biblioteca Municipal i d'altres entitats cambrilenques. A més, aquest curs se seguirà potenciant un dels principals signes d'identitat de l'Antena de Cambrils com és l'Aula de Poesia. Finalment, Encarnació Ricart va explicar que "la universitat es vol acostar al territori i ho fa a través del coneixement que és l'instrument de progrés més democràtic". Ricart també va comentar que l'Antena del Coneixement és un model a seguir per a d'altres antenes del territori.

Després dels parlaments, es va donar pas a la representació del muntatge teatral "4.48 psicosi" de Sarah Kane, a càrrec de la companyia deLirio Teatre. Per aquesta obra, la companyia ha utilitzat la traducció de l'obra "Contra el progrés", guanyadora de l’Stückemarkt del Festival (Theatertreffen) de Berlín. Aquesta tracta un tema tan difícil com és el del suïcidi i les malalties mentals a través de tres personatges que s'interrelacionen en un mateix espai: un hospital psiquiàtric.

Salvador Matas, Encarnació Ricart i Ramón García Mateos, durant l'acte d'inauguració

Comenta aquest article