Informació general

ERC aconsegueix 200.000 euros dels pressupostos de l'Estat per restaurar la façana de la muralla de Cambrils

Per Raquel Samaniego

La Torre del Bou, o Torre de la Presó, serà un dels espais rehabilitats

Els diputats d'Esquerra Republicana a Madrid han aconseguit que una esmena de caire cambrilenc sigui admesa per als propers Pressupostos de l'Estat. En aquest cas, va ser una esmena presentada per la secció local amb l'objectiu d'aconseguir diners per tal de rehabilitar i millorar la façana de la muralla de Cambrils. Finalment el montant és de 200.000 euros, íntegrament destinat per aquest projecte, i que ha de sortir en el text dels pressupostos del 2011 que habitualment s'aproven a finals de novembre.

Segons explicava a Revista Cambrils Diari Digital el regidor de Cultura, Joan Recasens, "aquest és una molt bona notícia per la preservació del patrimoni". Respecte el projecte, el regidor apuntava que encara "està en ment", però que es centrarà en la rehabilitació de la façana de la muralla així com també de la Torre del Bou, també anomenada la Torre de la Presó.

Recasens es mostrava satisfet de la "feina feta per ERC" al tenir "la màxima incidència dins dels pressupostos de l'Estat quan el número de diputats per ERC a Madrid és el que és", referint-se, en aquest cas, que és molt menor a d'altres partits. En aquest sentit, el regidor cambrilenc va incidir en que era "un projecte aconseguit molt important, ja que altres partits catalans amb més representants a les Corts mai havien aconseguit una esmena per Cambrils als pressupostos de l'Estat".

La façana de la muralla també serà restaurada dins aquest projecte de conservació

Comenta aquest article