Informació general

Roben de nit al Mercat de la Vila i s'enduen els diners de les caixes enregistradores

Per Raquel Samaniego

Els lladres van accedir al mercat per una de les finestres de l'edifici

Els robatoris continuen afectant a Cambrils. En aquesta ocasió la zona afectada va ser la vila, concretament el Mercat Municipal, que va ser assaltat o bé la nit de dissabte o la nit de diumenge. Els lladres van entrar forçant una de les finestres de l'edifici, i posteriorment van obrir també a la força les caixes enregistradores de les diferents parades del mercat. En totes les que van obrir només es van poder emportar el canvi que els propietaris deixen per les vendes del dia següent. En total es van endur entre 60 i 80 euros de cada parada, en monedes i bitllets petits. El conserge del mercat, Antonio Ferraté, explicava a Revista Cambrils Diari Digital que ja es temien que algun dia entrarien a robar, perquè en aquests moments la façana del mercat està en obres i hi ha una tela que no permet veure si hi ha gent entrant o sortint. D'altra banda manifesta que no tenen por, perquè "aquesta gent actua de nit i quan no està el mercat obert", però sí que demana que instal·lin reixes perquè no puguin accedir-hi per les finestres.

Una de les paradistes, Montse Franch, assegura que no és la primera vegada que entren a robar, i que feia només uns dies que avisaven a la Policia Local. La seva parada de carn la va trobar, aquest passat dilluns, tota regirada, tot i que de menjar, com diu, "no van tocar absolutament res", així com tampoc la loteria, que segons apunta, aquella nit es va oblidar de portar a casa. "Buscaven diners, i si no van prendre res de menjar és perquè no passen gana".

Més intents de robatoris el mateix cap de setmana

Aquest passat dilluns, la botiga de marcs i quadres Luna, del carrer de la Verge del Camí, també es va trobar el pany forçat, tot i que finalment els lladres no van aconseguir entrar a l'interior. Segons comenta la propietària, Maria Castro, se sent insegura i fins i tot està pensant en posar mesures: "Des de fa 30 anys que tenim només el vidre de l'aparador i mai havia passat res. Ara volem posar un timbre perquè tothom que vulgui entrar a la botiga hagi de picar primer". D'altra banda, Castro apunta que els veïns del bloc de dalt li han dit que van escoltar sorolls el dissabte a la nit des de les 23 hores fins la 1 de la matinada. Tot i així, els Mossos no han determinat quin dia es va produir aquest intent de robatori.

Carme Pasqual, de la Perruqueria Camí, es va trobar el pany forçat ahir dimarts, tot i que tot apunta que també van intentar entrar a robar la mateixa nit, però es dóna la particularitat que la perruqueria els dilluns tanca. "Ens sentim amb por i sobretot el fet de poder estar nosaltres treballant i que ens entrin a robar. Demanem a la policia que si hi ha una onada de robatoris, que si us plau passin més per la zona". La perruquera, a més, explicava que precisament el dilluns van entrar a robar a la botiga on treballa sa germana, a l'Eixample Poble. L'assaltant, que anava a cara descoberta i parlava castellà, li va reclamar els diners de la caixa. En total es va emportar uns 70 euros.

En aquest cas, el pany de la porta de la botiga de marcs i quadres Luna

El pany de la porta de la perruqueria Camí van trobar-la forçada el passat dimarts

Comenta aquest article