Informació general

Eduard Punset és nomenat president d'honor del Premi Internacional Gimbernat 2010

Per Redacció

Eduard Punset, president d'honor del Premi Antoni de Gimbernat

El prestigiós comunicador científic, Eduard Punset, és el president d’honor del Premi Antoni de Gimbernat de Recerca Mèdica que per tercer any consecutiu concedeix la Fundació Antoni de Gimbernat de Cambrils. Aquest guardó va assolint cada cop més transcendència entre la comunitat científica nacional i internacional que treballa en l’aplicació del làser en medicina i cirurgia. Per aquest motiu, enguany s’han rebut més d’una vintena de treballs de recerca procedents de tot el món. L’acte de lliurament del Premi Internacional Antoni de Gimbernat es farà el divendres, dia 26 de novembre a les 17.30 de la tarda, a la sala de plens de l’Ajuntament.

La seva trajectòria

Eduard Punset és advocat, economista i comunicador científic. Llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid i màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres, ha treballat a la BBC, el setmanari The Economist i el Fons Monetari Internacional. És especialista en noves tecnologies i ha estat professor de Màrqueting Internacional a ESADE, professor d'Innovació i Tecnologia de l'Institut d'Empresa (Madrid), president d'Enher, sotsdirector general d'Estudis Econòmics i Financers del Banc Hispanoamericà i Coordinador del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya.

Va tenir un destacat paper en la transició com a Secretari General del primer govern democràtic i en l'obertura d'Espanya a l'exterior com a Ministre de Relacions per a les Comunitats Europees. Va participar en la implantació de l'Estat de les autonomies com a Conseller de Finances de la Generalitat, i des del Parlament Europeu, va tutelar part del procés de transformació econòmica dels països de l'Est després de la caiguda del Mur de Berlin.

És autor de diversos llibres sobre anàlisi econòmica i reflexió social. Actualment és professor de Ciència, Tecnologia i Societat a la Facultat d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull). També és director i presentador del programa de divulgació científica “Redes” de TVE i autor de diversos llibres amb l'objectiu de divulgar el coneixement científic.

Comenta aquest article