Informació general

Comencen les obres de reforma de dos carrers del barri de l’Eixample platja

Per Redacció

Aquest matí ja treballaven al carrer del País Basc, al barri de l'Eixample Platja

Des d'ahir dilluns s'està treballant en la primera fase de les obres d’accessibilitat a la zona nord-oest de l’Eixample platja de Cambrils, concretament als carrers de País Basc i d'Extremadura. Els treballs tindran una durada de quatre mesos i un pressupost de 318.186 euros. L’actuació que es duu a terme preveu l’eixamplament de voreres i la supressió de barreres arquitectòniques, la substitució de fanals de l’enllumenat públic a fi de millorar la circulació de vianants i, al mateix temps, donar compliment de la llei d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn. També s’instal·laran papereres a totes les cruïlles, es plantaran arbres, es realitzarà de nou tota la senyalització viària horitzontal i vertical i es crearan noves zones d’aparcament per a minusvàlids.

Pla de remodelació

Primer va ser el carrer de Santa Joaquima de Vedruna a l’Eixample poble; actualment, el carrer de Moragas i Barret, al barri de la Parellada; ara també s'inicia la remodelació del carrer del País Basc i d'Extremadura a l’Eixample platja i, properament, serà l’avinguda de la Independència. Tots ells formen part d’un pla de remodelació important. Les actuacions s’han previst respectant les necessitats d’accessibilitat a fi de millorar la qualitat de vida d’aquelles persones amb mobilitat reduïda i augmentant la fluïdesa de trànsit de persones i vehicles.

En tots els casos, es preveu l’eixamplament de voreres; la substitució de la il·luminació i la millora del mobiliari urbà i de la senyalització viària. Els canvis no només representen un canvi urbanístic, sinó també una modernització dels espais i una visió nova dels eixamples de la ciutat. El projecte, que s’està realitzant de manera progressiva amb l'objectiu d’afectar el menys possible als desplaçaments i crear el mínim de molèsties als veïnes de les dues zones, preveuen arranjar tota l’àrea en els propers anys.

El carrer d'Extremadura també s'haurà de remodelar íntegrament

Comenta aquest article