Cultura

El poeta nord-americà Sam Abrams enceta el nou curs de l'Aula de Poesia

Per Berta Ruiz

Ramón García Mateos i Sam Abrams, durant la sessió de l'Aula de Poesia, el passat divendres a la tarda al centre Les Basses

El poeta, assagista, traductor i crític literari Sam Abrams va ser l'encarregat d'encetar el nou curs de l'Aula de Poesia de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, el passat divendres al vespre al centre cívic Les Basses. L'escriptor, nascut a Beckley (Virginia, Estats Units) es va establir a Catalunya als anys 70 i es va llicenciar en filologia hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva presentació, el director de l'Antena del Coneixement –Ramón García Mateos– va definir-lo com un dels crítics i teòrics més importants de les nostres lletres, "un lector voraç, que té emmagatzemada en el seu cervell la literatura catalana de tots els temps, així com una part de la literatura mundial". De Sam Abrams, García Mateos també va destacar la seva "mirada reflexiva i crítica".

En la seva participació a l'Aula de Poesia de Cambrils, el poeta nord-americà va fer la lectura d'alguns dels seus principals poemes. Cal destacar que com a poeta ha publicat obres com "Calculations" (1997), "Oda a un ase i altres poemes" (1999), "T'estimo. Més de cent poemes d'amor i desig" (2002) i "La mirada estrangera" (2005). Sam Abrams també ha traduït una vintena de volums de poesia catalana moderna a l'anglès. És codirector de la col·lecció "Clàssics" de Proa i "Calaix de Versos" d'Eumo, i també col·labora amb la premsa diària.

Nova trobada poètica, aquest dimecres


El programa de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils segueix demà dimecres 10 de novembre amb una lectura de poemes a la Biblioteca Municipal a partir de les 19 hores. A l'acte hi participaran Ramón García Mateos i els poetes Alfredo Gavin i Juan López-Carrillo, els quals llegiran poemes d'autors de la "Generació del 27". Aquesta activitat de l'Antena compta amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal.

Comenta aquest article