Informació general

Unió de Pagesos denuncia els supermercats Lidl i Carrefour per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes en conill

Per Redacció

Representants d'Unió de Pagesos davant les portes de Lidl, a Manresa, ahir al matí

Unió de Pagesos de Catalunya ha presentat denúncia contra Lidl i Carrefour davant les autoritats de Catalunya que vetllen per la competència, el comerç i els drets dels consumidors per presumpte incompliment de la normativa en les seves ofertes de venda de conill. El supermercat Lidl, empresa implantada a Cambrils, va oferir conill a 3,33 euros el quilo, segons consta en la publicitat inserida en la premsa escrita de Catalunya el dia 18 d’octubre de 2010. Durant la mateixa setmana, el preu del conill fixat per la Llotja de Bellpuig va ser de 3,82 euros el quilo. En aquest cas, Unió de Pagesos ha presentat una denúncia a l’Autoritat Catalana de la Competència per presumpta conducta col·lusòria com a conducta paral·lela a la de Carrefour, o per competència deslleial. A més, el sindicat també ha presentat denúncia contra Lidl al Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per presumpta venda a pèrdues, i a l’Agència Catalana de Consum per presumpta publicitat enganyosa, al no estar en condicions de satisfer la demanda dels consumidors, ja que l’oferta de la setmana del 18 d’octubre es va esgotar en poc temps.

Unió de Pagesos ha aportat, juntament amb les denúncies presentades a les autoritats catalanes, les dades dels preus de carn de conill a la província de Barcelona corresponents a les setmanes del 4 al 10 d’octubre i del 18 al 24 d’octubre de 2010, facilitades per la Base de Dades de Preus de Venda al Públic del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i que situen el preu mínim del conill en 4,50 euros durant tots aquests dies. El sindicat exigeix una vegada més al Govern que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària. Per a Unió de Pagesos, aquesta és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya.

Comenta aquest article