Esports

El pilot cambrilenc Xavi Maza queda tercer en una cursa de velocitat al circuit de Castellolí

Per Redacció

El cambrilenc Xavi Maza a la darrera cursa al circuit Parcmotor de Castellolí

El passat diumenge 31 d'octubre, el pilot cambrilenc Xavier Maza va ser convidat a participar en una cursa coincidint amb la sisena prova del Campionat de Catalunya de velocitat de motociclisme al circuit Parcmotor de Castellolí.

Després del bon paper fet pel cambrilenc al campionat de PromoRacc, l'equip va creure que aquesta podia ser una bona experiència pel Xavier i un premi, ja que aquest circuit compta amb unes mides que es poden trobar en qualsevol circuit del món. Els entrenaments lliures del dissabte van anar bé. Calia conèixer la pista i prendre referències, ja que el pilotatge és totalment diferent del circuits petits. També es va provar el circuit en sec i en mullat, ja que la climatologia del cap de setmana va ser molt variada.

Una molt cursa del cambrilenc

Els dos entrenaments lliures del diumenge al matí van ser sobre una pista freda i mullada, però el pilot cambrilenc va aconseguir fer la pole i sortir des de la primera posició de la graella de sortida. Finalment, la cursa es va fer sobre la pista seca. En el primer revolt de la primera volta, Xavi Maza es va col·locar tercer després de realitzar una bona sortida, mentre que abans de finalitzar la segona volta ja va col·locar-se en la segona posició. En la quarta volta, un company del cambrilenc va tenir la mala sort de trencar el canvi de la seva moto i així el pilot de Cambrils va situar-se en la primera posició fins a la sisena volta, on degut a un problema de refrigeració a la moto va fer que anés perdent potència. Tot i això va poder defensar la tercera posició.

Aquesta va ser una molt bona experiència pel Xavi, en una cursa on va poder agafar una velocitat punta de 152 km/hora. A més, va aconseguir el primer podi a la categoria de 70 c.c. per a l'Astros Equip Competició.

Xavi Maza en un moment de la cursa celebrada al Parcmotor de Castellolí

Comenta aquest article