Esports

Es presenta a Cambrils un dels vaixells que donarà la volta el món en la Barcelona World Race

Per Redacció

L'embarcació Mirabaud, Imoca 60, de la Fundació per a la Navegació Oceànica

La doble medallista olímpica Natalia Vía va ser l'encarregada de presentar al públic les característiques de la Barcelona World Race i dels vaixells que donaran la volta al món a partir del 31 de desembre. El Club Nàutic Cambrils va acollir a les seves instal·lacions l'embarcació Mirabaud, un Imoca 60 de 18,28 metres amb el que la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona està promocionant la Barcelona World Race i el programa educatiu associat amb el seguiment de la volta al món d'aquestes embarcacions.

La Barcelona World Race partirà des de la ciutat comtal el proper 31 de desembre i portarà als seus participants a donar la volta al món sense escales. L'expectació va ser màxima a Cambrils, un fet que va contribuir a l'èxit de les diferents sortides organitzades del 24 al 27 d'octubre amb la participació de més de 70 persones.

Una experiència "única i irrepetible"

Amb aquests adjectius van definir tant el públic, com els socis i regatistes, les sensacions viscudes a bord del Mirabaud, un vaixell que ha donat la volta al món en dues ocasions i que va fixar el rècord de velocitat al creuar l'Atlàntic al 1992. La presència de l'Imoca al port de Cambrils va ser possible gràcies a la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona, que va fer un recorregut per diferents instal·lacions de vela catalana de primer nivell amb l'objectiu d'apropar al gran públic a la Barcelona World Race i a la vela oceànica, donant a conèixer la tecnologia d'aquestes embarcacions i la vida a bord dels navegants.

Comenta aquest article