Informació general

Els establiments comercials cambrilencs mostren el seu rebuig a l'assassinat de l'empleada del banc de Santander

Per Lluís Rovira i Barenys

El president de la Unió de Botiguers de Cambrils davant el seu establiment, ahir a les 12 del migdia

La pràctica totalitat dels botiguers cambrilencs van tancar les portes dels seus establiments durant cinc minuts, ahir a les 12 del migdia, com a mostra de condol per l'assassinat d'Estela Calduch i com a rebuig als lamentables fets que van tenir lloc aquest passat dilluns al banc de Santander de Cambrils. La consigna de tancar cinc minuts va anar a càrrec de la Unió de Botiguers que el dia abans va proposar aquesta mesura ciutadana. El president d'aquesta entitat, Tomàs Sierra, es mostrava satisfet de la resposta dels botiguers de Cambrils.

Un dels atracadors més buscats de l'estat

L'atracador de la perruca postissa ja era un dels atracadors més buscats de l'estat espanyol, acusat d'una vintena d'atracaments a sucursals bancàries. Ell seria el que hauria disparat a l'empleada del banc de Santander i en aquests moments és un dels criminals més buscats a tot l'estat.
Segons publica El Periódico, és tanta la rellevància del cas, que demà els Mossos d'Esquadra seran amfitrions al complex Egara, entre Sabadell i Terrassa, d'una cimera on assistiran els responsables dels grups centrals d'atracaments de la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de la Policia i l'Ertzaintza. Els quatre cossos tenen investigacions obertes contra aquests atracadors. Se'ls acusa d'una vintena de cops amb el mateix modus operandi, tot i que mai, fins dilluns, s'havien produït víctimes.

Només la policia basca té obertes cinc investigacions amb ells com a sospitosos. En dos atracaments, inclòs un de la setmana passada a Baracaldo, l'Ertzaintza confirma que hi estaria implicat l'assaltant de la perruca. La Guàrdia Civil, per la seva part, té en el seu territori la major part dels casos. Entre ells el que va protagonitzar com a mínim un dels assaltants el 19 de juliol en una oficina de Cajastur al polígon Asipo de Llanera, a Astúries. Les imatges captades per les càmeres de seguretat d'aquella oficina van oferir dos retrats. Un dels assaltants és idèntic al que va disparar a Cambrils. I el segon utilitza la mateixa gorra que el còmplice de Tarragona, tot i que és més difícil assegurar que es tracti de la mateixa persona.

Comenta aquest article