Informació general

L'oposició critica la "manca de transparència" de l'equip de govern al no convocar el ple ordinari d'octubre

Per Raquel Samaniego

Xavi Martí, Mercè Dalmau i Francesc Garriga, ahir durant la roda de premsa

L'oposició —CiU, PP i la PLIC— van criticar ahir conjuntament el fet de que l'equip de govern no hagi convocat el ple ordinari del mes d'octubre. Segons expliquen, les raons que dóna l'alcalde és que per aquesta ocasió no hi ha suficients temes com per convocar-lo. Tot i així, sembla ser que aquesta raó no acaba de convèncer a l'oposició, que manifestava ahir que era una "clara senyal de que estem en precampanya i el govern evita qualsevol tema conflictiu". En aquest sentit, Mercè Dalmau, de CiU, apuntava que "durant tot l'estiu no s'han fet plens ordinaris, sinó extraordinaris, que són els que no permeten que l'oposició pugui fer mocions, ni precs ni preguntes. No els interessa les polèmiques ara".

Per la seva banda, el regidor popular Francesc Garriga, indicava que quan es va aprovar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) ja van manifestar la seva disconformitat perquè l'equip de govern "no volia un control de l'acció de govern". A més, deia, que "han interposat una sèrie d'empreses municipals que han contribuït a enfosquir la tasca de l'acció pública, conjuntament amb la contractació de càrrecs de confiança, que després s'ha vist que no han servit per a res". També indicava que "es contracta gent quan hi ha instal·lacions no acabades, com és el cas del Cambrils Teatre Auditori, o es lloguen pisos per un import de 1.200 euros". A tot això, Garriga suma "la opacitat i poca transparència del govern" per no voler fer els plens ordinaris. "Som una ciutat suficientment gran com per tenir qüestions permanents que hagin de passar per ple". Després, deia, "s'hauran de fer plens extraordinaris i que passin sense preguntes, que és el que volen".

Martí confirma la "manca de comunicació" entre govern i oposició

El portaveu de la PLIC, Xavi Martí, va voler fer ressò de la "manca de comunicació" que hi ha entre el govern i l'oposició, ja que el ple és "el màxim òrgan de debat i és molt important que es vagin realitzant de manera mensual". Aquesta afirmació la justifica dient que hi ha temes que han deixat "penjats" als darrers plens com poden ser les mesures per pal·liar les picades del mosquit tigre, o la polèmica sobre l'escola d'adults. En el primer cas, segons diu, la resposta arribarà amb mesos de retard i quan la presència d'aquests insectes ja no serà tan notòria, i en el segon cas, volen una resposta acurada a la seva pregunta.

Una altra de les qüestions a sobre de la taula va ser la reducció de les comissions informatives, que ja fa un temps que van passar de ser setmanals a ser ara cada 15 dies. Tot i així, la principal crítica que en fan és la pràcticament "nul·la" presència que tenen els regidors de l'equip de govern. Segons deien ahir, habitualment "només" assisteixen els regidors de l'oposició i el regidor delegat de la comissió, "quan molts d'ells tenen dedicació exclusiva i nosaltres no", apuntava Garriga.

La recepció de documents, una situació que continua "igual o pitjor"

Públicament van confirmar ahir que la situació referent a l'entrega de la documentació demanada per l'oposició a l'equip de govern continua sent "igual o pitjor que abans". Segons va apuntar Xavi Martí, "no és normal que sempre haguem d'anar demanant permís per tenir documentació que és pública i que com a regidors podem disposar. És antidemocràtic, perquè tenim el mateix dret que ells". Per altra banda, Mercè Dalmau indicava que totes les ordres que tenen els funcionaris és que "les peticions de documentació passin directament per alcaldia, que segons l'alcalde era una pràctica per facilitar la informació". Tot això, deien, "fa que tinguem la sospita de que no hi ha una acció de govern clara".

Comenta aquest article