Informació general

Continuen les mostres de rebuig per l'assassinat de la treballadora del banc de Santander

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració davant de la sucursal del banc de Santander de Cambrils, ahir a les 12 del migdia

Ahir a la tarda es van fer els funerals a Sant Carles de la Ràpita per Estela Calduch, la jove assassinada a l'atracament de la sucursal del banc de Santander a Cambrils. Ahir, també, les diferents sucursals del banc de Santander de tot l'estat espanyol van ser un punt de trobada, a les 12 del migdia, de concentracions de dol i de repulsa pels fets. A Cambrils, una cinquantena de persones es van concentrar davant la sucursal del carrer Roger de Llúria i van guardar cinc minuts de silenci.
D'altra banda, la Unió de Botiguers de Cambrils ha convocat per avui dimecres, a les 12 del migdia, a tancar les portes dels establiments comercials de Cambrils durant cinc minuts i guardar silenci al carrer, en record i condol per Estela Calduch.

Identificats els autors del crim

Segons va informar ahir al vespre TV3, els Mossos d'Esquadra haurien identificat els presumptes autors de la mort d'Estela. Es tractaria de dos delinqüents comuns amb antecedents. La policia està utilitzant la imatge dels dos atracadors per aconseguir més informació entre els possibles testimonis.
Segons fonts policials, els atracadors en prou feines van estar dos minuts dins del banc i van disparar tot i que la noia no va oposar resistència. El tret que la va ferir mortalment l'haurien disparat pel forat que hi ha entre el vidre i hauria rebotat a la safata metàl·lica on es dipositen els diners.
La policia ha revisat les gravacions de les càmeres de seguretat de l'oficina bancària així com d'alguns comerços propers i fruit d'això s'ha pogut saber que els dos atracadors anaven disfressats amb perruques, barbes i ulleres de sol i que van sortir del banc sense diners i caminant.
Els Mossos mantenen actiu el dispositiu policial extraordinari de control de carreteres i dels ferrocarrils per trobar els dos atracadors.

Expedient informatiu al banc

D'altra banda, la consellera de Treball, Mar Serna, va explicar ahir que el seu departament ha obert un expedient informatiu a la sucursal del banc de Santander de Cambrils per saber si tenia detectat o no el risc d'atracament i si s'havien pres les mesures corresponents. Sobre aquesta qüestió, els sindicats han demanat que l'atracament sigui considerat un risc laboral al sector financer.

Comenta aquest article