Cultura

L'Antena del Coneixement de la URV es posa en marxa per quart any consecutiu amb un extens ventall d'activitats

Per Berta Ruiz

Josepa Garreta, Salvador Matas i Ramon Garcia Mateos, ahir durant la presentació

El programa de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils es posa en marxa per quart any consecutiu amb un extens ventall d'activitats que s'allargarà entre els mesos d'octubre i juliol del proper any. Ahir al matí, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas–, el director de l'Antena del Coneixement de Cambrils –Ramón García Mateos– i la responsable tècnica del Campus Extens de la URV –Josepa Garreta– presentaven en roda de premsa el curs d'activitats 2010-2011.

Intens i variat programa d'activitats

Ramón García Mateos va ser l'encarregat de detallar el gruix d'aquest intens programa. Per un costat, segons va dir, l'Antena del Coneixement de la URV segueix amb el seu vincle directe amb la regidoria d'Educació, organitzant diferents activitats relacionades amb el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). Per altra banda, García Mateos també va recordar que es mantenen les col·laboracions amb la Biblioteca Municipal i els seus clubs de lectura –els quals compten amb les participacions de professors de la URV–; i amb la regidoria de Cultura en l'organització de la Setmana de la Ciència, que tindrà lloc aquest proper mes de novembre. També es manté l'Aula de Poesia, un referent en el marc de l'Antena del Coneixement, la qual comptarà amb figures com Sam Abrams, Carme Riera o Sergio Gaspar; i la proposta que es va encetar l'any passat i que porta per títol "I el vers s'ha fet home i ha habitat entre nosaltres" (II Setmana i escaig de poesia oberta a Cambrils). Aquest programa oferirà diferents propostes poètiques en llocs poc habituals.

Homenatge a José Antonio Labordeta

Per altra banda, el director de l'Antena del Coneixement va comentar que s'organitzaran d'altres activitats com xerrades i col·loquis i s'abordaran diferents àmbits i temàtiques. Al mes de desembre per exemple es comptarà amb la participació de Josep Oliveras el qual tractarà el tema del desenvolupament sostenible, i al mes de febrer, tindrà lloc una xerrada sobre Cuba, la qual anirà a càrrec d'Aleida Guevara, filla d'Ernesto Guevara, el Che. Al mes de maig, el dia 11, s'organitzarà una de les activitats més emotives del programa d'enguany: un homenatge en record a José Antonio Labordeta. En aquest acte es farà una lectura de poemes de José Antonio Labordeta i també hi haurà les actuacions de Joaquín Carbonell i La Bullonera, ambdós companys de viatge en la darrera gira que va realitzar Labordeta. Cal destacar que demà dimecres s'enceta el programa amb una conferència-col·loqui amb Màrius Serra, a partir de les 19.30 hores al Centre Cultural.

"Cambrils és una perla entre totes les antenes"

Sobre l'intens programa que presenta l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, la responsable tècnica del Campus Extens de la URV –Josepa Garreta– va comentar que "Cambrils és una perla entre totes les nostres antenes". Va destacar el suport de l'Ajuntament de Cambrils així com la implicació del director de l'antena cambrilenca, Ramón García Mateos. També va comentar que un dels objectius de la universitat és aconseguir "escampar-se" pel territori. Per la seva part, el regidor d'Educació –Salvador Matas– va lloar l'ampli programa d'enguany, el qual compta amb més activitats i més qualitat.

Comenta aquest article