Informació general

La Policia Nacional deté un veí de Cambrils que havia comprat un xalet a Miami Platja per blanquejar diners

Per Redacció

El passat 13 d'octubre agents de la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (UDyCO) de la comissaria provincial de la Policia Nacional de Tarragona en col·laboració amb l'equip de la policia judicial van localitzar i detenir a Cambrils, un home de nacionalitat italiana i d'origen serbi, veí de Cambrils, després d'haver participat en la compra fraudulenta d'un xalet a Miami Platja l'any passat. La investigació policial es va iniciar fa tres mesos i també ha comptat amb la participació d'enllaços policials de França a Barcelona.

Havia estafat l'entitat bancària i els venedors del xalet amb documentació falsa

Els investigadors van poder esbrinar que aquest individu, utilitzant documentació falsa, havia aconseguit estafar als serveis de prevenció de riscos d'una entitat bancària i va aconseguir que li concedissin un préstec hipotecari per valor de gairebé 300.000 euros. El detingut, de 23 anys d'edat i veí de Cambrils, va convèncer l'entitat bancària i els venedors del xalet que era un prestigiós i reconegut enginyer informàtic, el qual va simular rebre uns ingressos d'uns 7.000 euros mensuals. L'individu però, mai ha treballat legalment a Espanya ni a cap país de la Unió Europea, i a més, no té cap formació informàtica ni d'un altre tipus de formació acadèmica. Una vegada concedida la hipoteca, l'individu va comprar el xalet per valor de 370.000 euros. Aquest es tractava d'una casa unifamiliar de 320 metres quadrats habitables en una parcel·la de 1.000 metres quadrats de superfície.

Antecedents per robatori amb força, estafa i blanqueig de capitals

El detingut, amb antecedents per robatori amb força, estafa, blanqueig de diners i recaptació, pertany a un clar organitzat, presumptament delictiu, i especialitzat en robatoris amb força en habitatges i estafes. Feia tres mesos que havia sortit de la presó després d'estar-s'hi preventivament durant un període aproximat d'un any per la seva presumpta relació en l'anomenada Operación Yugoslavia. En el marc d'aquesta operació de la Policia Nacional es va desarticular una organització delictiva relacionada amb més de 500 robatoris comesos a Espanya, França i Portugal. També es dóna el cas que familiars del detingut, integrants del mateix clan, havien estat detinguts el passat mes de maig a Tarragona per intentar comprar una casa de 898.000 euros a Salou i després d'adquirir una altra casa per valor de 715.000 euros també a Salou.
El detingut ha passat a disposició del jutjat de Reus. La investigació policial continua oberta i no es descarten més detencions.

Comenta aquest article