Informació general

160 caçadors inicien la temporada de caça al vedat de Cambrils

Per Berta Ruiz

Aspecte dels refugis preparats per a caçar tudons al vedat de Cambrils

El diumenge 10 d'octubre va començar oficialment la temporada de caça a Catalunya, la qual s'allargarà fins el primer diumenge del mes de febrer de 2011. Amb l'aixecament de la veda, els caçadors cambrilencs han pogut iniciar aquesta pràctica que s'estén arreu del territori català amb més de 100.000 caçadors.

160 caçadors cambrilencs a La Caçadora de Cambrils

El president de la societat La Caçadora de Cambrils –Bernardino López– ha valorat molt positivament a Revista Cambrils Diari Digital, aquests primers dies d'activitat. Segons ha dit, actualment La Caçadora compta amb uns 160 caçadors –una xifra similar a la d'altres anys–, els quals poden sortir a caçar els diumenges i els dies festius. El vedat cambrilenc s'estén fins als terrenys propers a la riera de Riudecanyes, a la zona del Parc Samà, per La Dorada i uns terrenys –que són terme municipal de Vinyols i els Arcs– i que estan situats s tocar de la carretera de Misericòrdia. Pel que fa a l'extensió actual per sortir a caçar, Bernardino López ha explicat que: "actualment no sabem exactament quina és l'extensió del vedat cambrilenc, perquè s'ha perdut terreny amb les obres que s'estan fent de la via del tren. El que sí passa és que som molts caçadors per a poc terreny".

El conill, l'espècie més caçada

A la nostra zona, es practica la caça menor, és a dir, se solen caçar espècies com el conill, la perdiu, els tudons, i més endavant es podrien començar a caçar tords, tal com ha apuntat López. Precisament, els tudons se solen caçar en el període de mitja veda, –tal com va succeir l'estiu de l'any passat–, tot i que ara també se'n poden caçar. En aquests primers dies de cacera, el president de La Caçadora ha comentat que s'ha caçat força, sobretot conills. No obstant, també ha assenyalat que "alguns conills que s'han caçat estan malalts perquè tenen sarna".

Pel que fa a les demandes d'alguns caçadors de les demarcacions de Girona i Lleida d'allargar la temporada de caça, Bernardino López ha comentat que, en principi, a la demarcació de Tarragona es mantindrà el mateix període de caça establert pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, que aquí, segons les espècies, va del 10 d'octubre al 2 de febrer.

Comenta aquest article