Informació general

El Servei de Primera Acollida d'atenció social bàsica amplia el seu horari a les tardes a l'Hospital Lleuger

Per Redacció

El Servei de Primera Acollida s'oferirà a l'hospital lleuger, de dimarts a divendres de les 17 a les 18 hores

A partir d'avui dimecres 13 d'octubre, a mode de projecte pilot, s'amplia l'horari d'atenció del Servei de Primera Acollida. Concretament, l'horari s'allargarà a les tardes, de dimarts a divendres de les 17 a les 18 hores a les dependències de l'Hospital Lleuger de Cambrils. Fins ara, aquest servei només funcionava als matins i atenia un volum diari d'unes 10 persones. Aquest nou horari possibilitarà atendre fins a un màxim de 12 usuaris més a la setmana, en horari de tarda i, en conseqüència, reduir el temps d'espera d'aquests.

Millorar l'atenció als serveis socials bàsics

El Servei de Primera Acollida, que es va posar en marxa l'any 2006 a les dependències municipals del carrer de Sant Plàcid, és la porta d'accés als serveis socials i pretén millorar l'atenció, facilitant l'accés dels ciutadans als serveis i prestacions, i reduint el temps d'espera per accedir als Serveis Socials Bàsics, que són el primer nivell d'atenció. Aquests mecanismes de serveis socials tenen per objecte conèixer, prevenir i intervenir a persones, famílies, i grups socials, especialment si es troben en situació de risc social o d’exclusió.

3.744 usuaris atesos l'any 2009

L'any 2009, els Serveis Bàsics d'Atenció Social municipals de Cambrils van atendre 3.744 usuaris, majoritàriament famílies, a qui se’ls va prestar principalment informació i orientació. Aquests serveis inclouen una àrea bàsica i tres equips bàsics d'atenció social situats al carrer de Sant Plàcid a la vila, a l'avinguda de la Verge de Montserrat a l'Eixample i al centre Les Basses, al port. Els equips d'assistència estan integrats per set treballadors socials i quatre educadors socials.

Comenta aquest article