Societat

Més de 3.500 persones van passar per la primera mostra del País del Vi a Cambrils, "superant totes les expectatives"

Per Redacció

L'afluència de públic va ser massiva durant els dos dies de la mostra al Parc del Pescador

Més de 3.500 persones van passar durant el passat dissabte i diumenge pel Parc del Pescador, per participar en els tastos de vins i caves d'una quinzena de cellers de les cinc DO del País del Vi (Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta) i les degustacions gastronòmiques preparades per 23 restaurants cambrilencs en el marc de la primera edició de la mostra "Cambrils, porta d'entrada al País del Vi". Aquesta primera edició, organitzada pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus i l'Associació País del Vi, va comptar amb un gran èxit de participació i de públic, superant amb escreix les expectatives inicials segons s'ha valorat des de l'organització.

5.500 tastos de vi i cava i 2.900 tapes

Al llarg dels dos dies del certamen es van servir 5.500 tastos de vi i cava i 2.900 tapes elaborades pels restaurants cambrilencs. També es van repartir centenars de tastos d'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i de crema de galeres de la Confraria de Pescadors.
Durant l'esdeveniment també es va preparar un esmorzar típic mariner i es va comptar amb una animació infantil i l'actuació dels timbalers cambrilencs Cop de Cap, a més de tres visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils. Sobre l'acollida d'aquesta primera edició, segons ha manifestat la regidora de Turisme de Cambrils –Ana lópez–, "després d'analitzar les xifres de participació, però sobretot, la resposta i les opinions tant dels cellers participants com del públic, la valoració és molt positiva. A Cambrils estem segurs de la potencialitat de la unió de la nostra gastronomia i dels vins i caves de les DO de la demarcació. La confiança que han dipositat en la mostra, denota les possibilitats promocionals d'un producte turístic cada cop més demandat com és l'enoturisme".

Gran èxit dels tastos guiats i molta presència de visitants estrangers

Entre les diferents activitats organitzades al llarg del cap de setmana, cal fer esment del gran interès que van despertar entre els participants els dos tastos de vinsguiats, conduïts pel President de l'Associació de Someliers, Manel Subirà. Els dos tastos organitzats, un de vins blancs i l'altre sobre vins negres, van omplir les dues tardes al 100% de la capacitat de l'auditori del parc.
Un altre dels elements diferenciadors de la mostra de Cambrils, segons s'ha informat des de Turisme de Cambrils, ha estat la gran afluència de visitants estrangers al certamen majoritàriament francesos i alemanys, a més de turistes de diferents punts de l'Estat com Vitòria, Pamplona o Saragossa, els quals van aprofitar el pont del Pilar per passar uns dies a Cambrils.

Comenta aquest article