Informació general

Es realitzen les obres d'instal·lació de la xarxa de fibra òptica que connecta els edificis municipals

Per Berta Ruiz

Obres al passeig La Salle, sota la via del tren, de col·locació de la xarxa de fibra òptica, aquesta setmana passada

Aquests darrers dies s'han realitzat diferents treballs d'instal·lació i posada en funcionament de la xarxa de fibra òptica que connecta els edificis municipals. Concretament, s'han realitzat obres al passeig de La Salle, des de l'alçada del pont de la via fèrria fins a les obres del Teatre Auditori i també fins a l'edifici de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació, per tal que aquests dos nous equipaments quedin connectats dins d'aquesta xarxa, tal com ha confirmat la regidora d'Hisenda i Noves Tecnologies, Anna Peláez. Un altre dels carrers en els quals s'hi ha estat treballant en les darreres setmanes ha estat el carrer de Colom, per tal de connectar la xarxa amb les oficines del Departament d'Educació, el Cinema Rambla, la Ràdio i la Televisió de Cambrils i la llar d'infants La Galereta. Aquests eren els darrer stram d'obres que faltaven per cobrir, ja que la resta de la xarxa de fibra òptica a la zona del Barri Antic, es va instal·lar aprofitant la remodelació de carrers, a través del Pla de Barris.

Subvenció del Fons Estatal d'Inversió Local

Aquestes obres s'han executat gràcies a una subvenció del segon Fons Estatal d’Inversió Local per valor d'uns 60.000 euros. Sobre aquesta xarxa de fibra òptica, Peláez ha comentat que, "permetrà tenir una comunicació molt més ràpida i efectiva entre l'Ajuntament i els diferents equipaments, ja que fins ara teníem la connexió d'ADSL normal. Ara, la connexió serà molt més ràpida i oferirà una prestació de serveis molt més àmplia". Aquesta línia, a banda de connectar tots els edificis, permetrà realitzar trucades de manera més ràpida i econòmica, millorarà la capacitat de resposta dels serveis, així com la possibilitat d'ampliar el catàleg de serveis digitals i facilitar l'obertura d'oficines virtuals als edificis municipals. També permetrà la implantació de sistemes de gestió més àgils, així com eines de suport, xarxes de control, gestió centralitzada d’alarmes, etc. També la gestió remota de càmeres de vídeo per regular el trànsit o l’administració de les pantalles d’informació, a més de donar suport a la xarxa de comunicacions de la Policia Local.

El Parc del Pescador i el Parc del Pinaret tindran connexió Wi-fi

D'altra banda, un altre dels projectes a l'entorn de les noves tecnologies serà la instal·lació de connexió Wi-fi al Parc del Pinaret i al Parc del Pescador. Segons la regidora Anna Peláez, actualment l'Ajuntament està realitzant tots els tràmits per tal de posar en marxa aquest servei ben aviat, tot i que encara no es pot precisar cap data concreta.

Plànol dels serveis municipals que estan connectats a través de la fibra òptica

Comenta aquest article