Societat

Cambrils esdevé la porta d'entrada al País del Vi amb la mostra vitivinícola i gastronòmica celebrada al Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

El públic va poder conèixer i degustar diferents vins de cellers de la demarcació de Tarragona

Al llarg d'aquest cap de setmana, Cambrils ha esdevingut "la porta d'entrada al país del vi", gràcies a la fira de vins i gastronomia organitzada per l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, la Cambra de Comerç de Reus i l'Associació País del Vi. L'afluència de públic al llarg dels dos dies va ser molt nombrosa i constant durant ambdues jornades. A més, el temps –força ennuvolat durant els dos dies– va respectar la celebració d'aquest primer certamen, tot i la seva inestabilitat i l'amenaça de pluges prevista pel cap de setmana. La pluja però, tant sols va fer acte de presència durant una estona, ahir diumenge al matí, tot i que això no va ser motiu per a que la gent no passegés pel parc i tastés les diferents varietats vitivinícoles i gastronòmiques proposades.

Potenciar la relació vitivinícola i gastronòmica

El dissabte al migdia s'encetava la fira amb l'acte d'inauguració i els parlaments a càrrec de les autoritats. En aquest acte hi van ser presents el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, la regidora de Turisme de Cambrils –Ana López– i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. A l'inici d'aquest acte, Ana López va destacar les potencialitats que es poden obtenir d'un treball de promoció conjunta entre la gastronomia cambrilenca i el món vitivinícola de les nostres comarques d'interior. Isaac Sanromà per la seva part, va destacar la col·laboració establerta entre les diferents parts involucrades en aquest projecte comú i, Josep Poblet va lloar les excel·lències dels nostres vins de la terra. Finalment, Robert Benaiges va destacar que un dels objectius d'aquest projecte és potenciar les relacions entre el sector vitivinícola tarragoní i la gastronomia cambrilenca, com a referent i capital gastronòmica de la Costa Daurada.

Esmorzar mariner, tastos guiats i animació familiar

El mateix dissabte al matí al Parc del Pescador, també es va servir un esmorzar mariner de fideus rossos i la gent va poder degustar els vins de les cinc Denominacions d'Origen, comprant tiquets a un preu de 5 euros. Amb aquests mateixos tiquets, els visitants també tenien accés a visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils, tot realitzant el trajecte amb el trenet turístic. A mitja tarda, va arribar el torn de la canalla, amb una animació infantil també de temàtica gastronòmica que va fer-se a la pèrgola del parc. Mentre, el públic podia seguir degustant els vins i les tapes elaborades pels restauradors cambrilencs, gràcies a la col·laboració de l'Agrupació d'Empresaris d'Hosteleria de Cambrils. Cal destacar que l'afluència de públic el dissabte a la tarda va ser massiva i es feia força complicat acostar-se als diferents estands per tastar els vins. El diumenge van seguir els tastos de vins i les degustacions gastronòmiques, i a mig matí es va comptar amb la participació del grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils, que van animar el públic amb la música dels seus timbals. Al llarg de les dues jornades, tant dissabte a la tarda com diumenge a la tarda, també es van organitzar diferents tastos guiats de vins blancs i vins negres. Aquests es van muntar a l'escenari del parc i van anar a càrrec de Manel Subirà, president de l'Associació de Someliers i somelier del restaurant Can Bosch de Cambrils.

Una quinzena de cellers i una vintena de restauradors cambrilencs

El certamen, celebrat al Parc del Pescador tant dissabte com diumenge, va comptar amb alguns dels millors cellers de les Denominacions d'Origen del nostre territori com Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta. Així doncs hi van participar un total de tretze cellers: Vinícola de Nulles de la DO Tarragona, Mas del Botó de la DO Tarragona, Clos Montblanc de la DO Conca, Celler Rosa M. Torres de la DO Conca, Celler Carles Andreu de la DO Conca, Gatzara de la DO Conca, Celler Vega-Aixalà de la DO Conca, Celler Ronadelles de la DO Montsant, Ficaria Vins de la DO Montsant, Vinyes d'en Gabriel de la DO Montsant, Clos Figueras de la DO Priorat, Terres de Vidalba de la DO Priorat i Genium de la DO Priorat. També es va comptar amb la participació de dues empreses distribuïdores: Stilvins que va portar vins de la DO Montsant i la DO Priorat i Globus amb productes vitivinícoles de la DO Montsant i la DO Tarragona. Tots aquests cellers estaven repartits en els diferents estands del passeig central del parc. Tampoc hi van faltar els estands de la Cooperativa Agrícola de Cambrils amb tastos del seu oli, la Confraria de Pescadors amb el seu fumet cambrilenc i els estands de Turisme de Cambrils i de l'Associació País del Vi.

El somelier Manel Subirà va ser l'encarregat de fer els tastos guiats dels vins, a l'escenari del Parc del Pescador

Comenta aquest article