Societat

S'inaugura el nou curs acadèmic de l'Aula de Gent Gran de Cambrils d’Extensió Universitària

Per Redacció

Un moment de l'acte inaugural de l'Extensió Universitària de l'Aula de la Gent Gran de Cambrils, el passat dimecres a la tarda

El passat dimecres, va tenir lloc l’acte d’obertura del curs acadèmic 2010-2011 de l’Aula de Gent Gran de Cambrils d’Extensió Universitària. L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes del Casal de la Gent Gran, amb la presència de l'alcalde Robert Benaiges, de la vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV, Maria Bargalló, i regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein. L'acte el va iniciar el president de l'Aula de la Gent Gran a Cambrils, Lluís Álvarez, que va donar la benvinguda als nous alumnes, així com als que són repetidors a l’aula. També va fer un recorregut pels anys que han passat des de la creació de l’aula, per arribar a fer una exposició del que son les fites per aquest nou curs, referides a l’adquisició de coneixement com una manera d’enriquiment personal, pel gaudi d’aprendre, posant el coneixement com un acte ètic de les persones.

Maria Bargalló va refermar el fet d’impartir coneixement per part de la universitat, al temps que feia una extensa exposició del que hauran de ser les relaciones de la universitat Rovira i Virgili envers les Aules d’Extensió Universitària. Tanmateix, va fer seus els plantejament exposats pel president de l’Aula de Cambrils, en el sentit de que la universitat "ha de donar una bona qualitat de transmissió del coneixement, ha de ser un espai d’informació pel coneixement, ha de treballar amb eficiència i eficàcia en la transmissió del coneixement i ha d'impartir coneixement utilitzables". Per últim, es va felicitar de l’enorme acceptació que l’aula de Gent Gran de Cambrils té en el teixit social de Cambrils.

"Línies d'actuació que van per bon camí"

Va cloure l’acte l'alcalde de Cambrils, alegrant-se de la gran quantitat de persones que any rere any es matriculen a l’aula de Gent Gran, "una senyal de que les línies d’actuació d’aquesta van per el bon camí", i va encoratjar als responsables de la Junta de l’Aula a continuar amb la seva tasca, al temps que va oferir la plena i continua col·laboració de l’Ajuntament.

Tot seguit va tenir lloc la conferència del professor de Matemàtica Aplicada i Director d’Enginyeria Informàtica, Manuel Sanromá, sota el títol “Un futur astronòmic”, en la que va parlar dels descobriments que hi hauran en el futur proper, referits a planetes amb característiques similars a les de la Terra.


Comenta aquest article