Cultura

El Centre Cultural projecta en xarxa el documental “Pax americana i la conquesta militar de l'espai”

Per Josep Maria Ferrando

El Centre Cultural va acollir, ahir, la projecció del documental "Pax americana i la conquesta militar de l'espai"

El Centre Cultural i Ocupacional va acollir ahir al vespre una iniciativa pionera a Catalunya al projectar en xarxa conjuntament amb 12 ciutats més el documental “Pax americana i la conquesta militar de l'espai", del director Denis Delestrac. Al finalitzar la projecció es va poder participar en un col·loqui en directe, via e-mail o per SMS, preguntant directament a Denis Delestrac, que es trobava als cinemes Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. Els assistents a la projecció van entrar una mica al futur amb aquesta experiència on hi participaven espectadors de llocs tan distants com Gijón, León, Manresa, Banyoles o la ciutat xilena de Valparaiso, entre d’altres.

L’acte estava organitzat per l’entitat “El Documental de Mes”, que té com a finalitat fer que el gènere documental arribi al màxim de públic. En aquests moments compta amb una xarxa de més de quaranta ciutats col·laboradores de Catalunya, Espanya i darrerament de Sud-Amèrica.

Pax Americana

El documental, de 85 minuts de durada, planteja l’absoluta dependència actual de la xarxa de satèl·lits artificials en tots els sentits: comunicacions, previsió del temps i GPS com a més importants, i continua fent un recorregut crític per la cursa americana que té com a objectiu el control de l’espai exterior, amb projectes com voler monopolitzar la instal·lació d’armes de dissuasió a l’espai, per davant de xinesos i russos. Tot plegat un malson que desvetllava dades com que actualment hi ha més d’un miler de satèl·lits artificials orbitant a l’espai exterior i més de 600.000 objectes de tota mena que condicionaran el futur de la investigació espacial.

Comenta aquest article