Informació general

Es col·loca la primera pedra de l'edifici Aparcam que gestionarà els aparcaments i la mobilitat de Cambrils

Per Raquel Samaniego

Moment de la col·locació de la primera pedra de l'edifici d'Aparcam

Aparcam, l’empresa municipal que gestiona els aparcaments i la mobilitat a Cambrils, va col·locar ahir la primera pedra del dipòsit municipal de vehicles i del nou edifici administratiu, que estarà situat en un solar de l’avinguda del Sol, a la urbanització Sol Cambrils, a tocar de la riera de Maspujols. L’empresa adjudicatària, Becsa, realitzarà les obres en un any aproximadament, amb un pressupost d’1.281.000 euros.

El projecte preveu un edifici administratiu amb zona d’atenció al públic, sala de telecontrol, espai de treball per unes 30 persones, sala de reunions, espai d’arxiu i lavabos; un mòdul de vestidors annex a l’edifici administratiu per homes i dones amb espais de taquilles, dutxes i lavabos i accés independent. D’altra banda, inclou la construcció d’un garatge cobert d'aproximadament 70 places, que funcionarà com a dipòsit municipal de vehicles, susceptible d’una futura ampliació mitjançant una planta més.  Aquest serà compatible amb usos futurs de bus i microbús.

També preveu l’habilitació d’un pati descobert de maniobra i per a l’estacionament suficient per al menys dos busos urbans. L’edifici s’estructura en tres unitats construïdes entorn a un pati interior enjardinat. La superfície total de les instal·lacions és de prop de 3.500 metres quadrats.

Ús sostenible de l'energia

El projecte farà un ús sostenible de l'energia en la climatització dels espais de treball que tenen façanes diferenciades i utilitza l’efecte ombra en la ventilació natural del garatge. S’utilitzaran energies amb plaques solars per a la producció d'aigua calenta i disposarà de xarxa separativa d’aigües, reutilitzant les aigües grises per al rec de les zones enjardinades.

En l’acte d’ahir, l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va defensar la necessitat de l’edifici per poder donar una servei de qualitat als ciutadans i va remarcar que aquest contribuirà a integrar el barri de Cambrils Badia-Regueral a la ciutat. L’alcalde també es va referir a la voluntat de l’Ajuntament de realitzar totes aquelles iniciatives que contribueixin a reactivar l’economia i, aquest projecte, segons deia, n’és un exemple.

Estat de les obres de construcció del nou edifici

Comenta aquest article