Societat

Una quinzena de cellers tarragonins ofereixen un tast dels seus vins als restauradors cambrilencs

Per Berta Ruiz

L'Hotel Tryp Cambrils va acollir la jornada professional de les jornades a l'entorn del vi

El programa de les jornades a l'entorn del món del vi i de la gastronomia que porten per nom "Cambrils, entrada al país del vi", va encetar-se ahir a l'hotel Tryp Cambrils amb un tast de vins per a professionals. Aquest tast, adreçat als restauradors cambrilencs i de l'entorn, va comptar amb una quinzena de cellers de la demarcació tarragonina i dues empreses de distribució vitivinícola del Camp de Tarragona, amb l'objectiu de potenciar les Denominacions d'Origen de la Conca de Barberà, Monsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta.

Aquestes jornades, que s'allargaran el proper cap de setmana 9 i 10 d'octubre amb tot un seguit d'activitats populars al Parc del Pescador, són organitzades pel Patronat de Turisme de Cambrils en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Reus i l'Associació País del Vi. Precisament, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Anna López– comentava ahir a Revista Cambrils Diari Digital que, "amb aquesta activitat del programa, una mica més restringida, el que s'intenta és donar a conèixer el sector vitivinícola de la demarcació a la nostra restauració. Creiem que hem de seguir treballant poc a poc i en aquesta línia, i trobant el millor format per posar en contacte aquests dos sectors". Segons López, serà el proper cap de setmana quan les jornades s'obriran al públic, tant cambrilenc com als visitants que aprofitin el pont del Pilar per acostar-se fins a Cambrils. De fet, tant dissabte com diumenge s'organitzarà una mostra de vins dels cellers de les cinc DO, una degustació de tapes i maridatges a càrrec dels restauradors cambrilencs i d'altres activitats de caire més lúdic i familiar, com un esmozar mariner el dissabte al matí, visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils, tasts de vins, animacions infantils o un curs sobre el vi.


Difusió del programa Alimentación Mediterránea (AMED)

Per altra banda, aprofitant aquest tast de vins dirigit als restauradors cambrilencs, des de l'Àrea de Salut de l'Ajuntament es va donar difusió i informació sobre el projecte Alimentación Mediterránea (AMED). Tal com va comentar la tècnica de Salut de l'Ajuntament –Gràcia Carmona–, "intentem engrescar als restauradors per a que participin en el projecte. Aquest fa un reconeixement a tots aquells restauradors que treballen l'alimentació mediterrània, i no només revisa tots els menús dels restaurants, sinó que els mateixos restaurants són un punt d'informació sobre la vida i l'alimentació saludable".
Els requisits que ha de complir un restaurant per ser acreditat amb aquest distintiu són: complir amb les condicions d'higiene, mantenir una oferta de preus diària i tenir a disposició del client tota la informació sobre el projecte AMED.

El projecte compta amb una acreditació que ve des del Departament de Salut de la Generalitat i del Pla Integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable (PAAS).

Comenta aquest article