Societat

El Banc del Temps intercanvia 1.700 hores en un any i ja aplega a un centenar de persones

Per Berta Ruiz

Alguns dels integrants del Banc del Temps, ahir al Centre Cívic les Basses

Alguns dels integrants del Banc del Temps de Cambrils (BdT) van oferir ahir al matí una roda de premsa al centre Les Basses on van fer balanç del primer any d'existència i van voler fer una crida a que la gent participi en aquest projecte solidari i participatiu. També van explicar alguns de les seves experiències personals d'intercanvi de temps per temps.

Intercanvi de temps per temps

Tal com es va explicar ahir, el Banc del Temps de Cambrils compta actualment amb una borsa d'un centenar de persones, on cadascú ofereix allò que sap i que pot fer i que sol·licita coses que li poden fer falta. Per a l'intercanvi de favors cada persona disposa d'un talonari de temps per intercanviar les hores i cada cop que una persona utilitza el seu temps a favor d'una altra persona, aquesta li entrega un dels vals del seu talonari. Al Banc del Temps, els seus integrants poden intercanviar-se tot tipus de favors com donar classes d'idiomes, ensenyar a cuinar, aprendre a cosir, realitzar petites tasques de bricolatge o fins i tot compartir aficions com anar a ballar, anar a caminar o practicar algun esport. Des del novembre de l'any passat, al Banc del Temps de Cambrils s'han intercanviat un total de 1.700 hores entre els seus integrants.

Organització de moltes activitats

A banda d'aquestes tasques d'intercanvi de temps, el Banc del Temps també organitza d'altres activitats com xerrades periòdiques sobre diferents temàtiques com dietètica, salut o astrologia i s'organitzen sortides de caire més lúdic. Mensualment, també es realitzen les anomenades "reunions de confiança", on els membres del BdT es poden conèixer de més a prop i poden establir vincles d'amistat molt més sòlids. Segons va remarcar ahir un dels seus impulsors –Francesc Mur–, "aquesta és una xarxa solidària de donar, rebre i compartir, on no hi interfereix cap intercanvi econòmic". De cara a l'any vinent, Mur va comentar que s'està treballant en l'organització de tallers temàtics i d'altres iniciatives amb les associacions.

Per formar part del Banc del Temps cal contactar amb la seva secretaria que es troba ubicada al centre Les Basses en horari de dilluns i dimecres de 10 a 12 hores i els dijous de 17.30 a 30 hores.

Comenta aquest article