Esports

Enduro

El pilot cambrilenc Ivan Cervantes es proclama campió d'Espanya d'enduro-2

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de la rebuda que l'Ajuntament va organitzar en motiu del quart títol mundial del cambrilenc, el 15 de setembre de l'any passat
Imatge d'arxiu de la rebuda que l'Ajuntament va organitzar en motiu del quart títol mundial del cambrilenc, el 15 de setembre de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

Aquest passat cap de setmana, el pilot cambrilenc de KTM Ivan Cervantes es va proclamar matemàticament campió d'Espanya d'enduro 2, en la penúltima prova del campionat d'Espanya d'enduro disputada a la localitat de Súria. Cervantes s'ha mostrat molt content d'aquest nou títol estatal i ha manifestat a Revista Cambrils Diari Digital la seva "gran satisfacció". Aquest nou campionat deixa un molt bon sabor de boca al pilot cambrilenc després de la forta caiguda que va patir en la prova de Galícia, a l'inici del campionat. "Vaig patir una caiguda molt important, i tot i que no vaig patir cap trencament va ser un gran ensurt", ha dit Cervantes. De fet, aquest contratemps hauria pogut fer perillar la consecució d'aquest nou triomf al campionat d'Espanya, però el cambrilenc es va mostrar com un líder molt sòlid en totes les següents proves que l'han conduït a la victòria final.

Difícil primera jornada

Per aquesta penúltima prova del campionat d'Espanya, el Club Amics Moto Valls de Torroella va marcar un recorregut molt exigent amb dues especials llargues i molt tècniques i una especial de muntanya molt treballada. Tot i això, el mal temps i la pluja del passat divendres va fer que el dissabte, l'organització decidís fer el recorregut per carretera per respectar el terreny ja que estava molt tou. Aleshores, els pilots van fer les especials cronometrades.
En la primera jornada de competició, Cervantes va tenir un inici molt prudent, ja que no volia prendre riscos en les primeres especials. Això va fer que el cambrilenc no fes els millors temps, tot i que a la meitat de la prova, Cervantes va retallar distàncies i va lluitar contra un rival molt fort en terrenys fangosos com és el pilot polac Bartos Obluky de l'equip Husqvarna. Finalment, Ivan Cervantes no va poder retallar més temps i va quedar segon. No va poder guanyar en la categoria d'scratch, però si ho va fer en la seva categoria.

Cervantes arrodoneix el segon dia de competició amb victòria

En el segon dia de competició, el temps va millorar, el sol va fer que el sòl s'endurís i els pilots van poder realitzar el recorregut per la muntanya. A l'inici de la primera especial, el temps del cambrilenc i dels seus màxims rivals van ser molt igualats, menter que en la segona especial Cervantes va poder marcar més diferències. Finalment, el bon cronòmetre del pilot de Cambrils van fer que assolís el lideratge, guanyant en la seva categoria i en la categoria d'scratch.

La darrera prova del campionat d'Espanya es disputarà a la localitat de Palomares, a Almeria. En aquesta, el cambrilenc es podria proclamar campió d'Espanya en la categoria d'scratch. De fet, Cervantes està a només un punt d'aconseguir-ho. Si fos així, el cambrilenc sumaria el seu quinzè títol estatal de la seva carrera esportiva. No obstant, Cervantes es mostra prudent i afirma que la prova encara s'ha de córrer i s'ha d'acabar.

El Mundial, una mica més lluny

Pel que fa al campionat del món d'enduro, Cervantes segueix segon en la classificació general per darrere del seu màxim rival, el finlandès Mika Ahola. A falta d'una prova i 50 punts en joc, el finlandès porta 28 punts d'avantatge per sobre del cambrilenc. Tot i que es preveu una fita molt complicada, Cervantes no llença la tovallola i afirma que seguirà lluitant. Les poques opcions pel cambrilenc passen per completar una prova perfecta i esperar l'errada del finlandès.
Enguany, sembla ser que la sort no ha acompanyat al cambrilenc en el campionat mundial, ja que una greu errada a la prova de Grècia va fer que "regalés 13 punts molt valuosos" al seu màxim rival. Una errada d'un dels seus mecànics va fer que rebés una penalització de 3 minuts.

Canvi de marca la propera temporada: el cambrilenc es passa a l'equip Gas Gas

Després de cinc títols mundials amb l'equip KTM, el cambrilenc farà un gir a la seva trajectòria esportiva i la propera temporada formarà part de l'equip català Gas Gas. En la seva primera temporada amb Gas Gas, el cambrilenc correrà amb una moto de dos temps, mentre que de cara a l'any 2012 ho farà amb una moto de quatre temps.

Comenta aquest article