Esports

Cambrils acull el campionat de Catalunya de pentatló màster i el de llançaments màster amb la participació de 45 atletes

Per Pere Ferrando

L'atleta cambrilenc Pere Ferrando durant la prova de llançament de javelina

Aquest passat diumenge 19 de setembre, el Club Atletisme Cambrils va organitzar a l'Estadi Municipal d'Atletisme de Cambrils, el Campionat de Catalunya de Pentatló Màster i el Campionat de Catalunya de Pentatló de llançaments Màster. La jornada va consistir en dues competicions paral·leles: en el pentatló les proves que es van disputar van ser el salt de llargada, el llançament de javelina, els 200 metres llisos, el llançament de disc i els 1.500 metres llisos; mentre que en el pentatló de llançaments van estar incloses les proves de llançament de pes, llançament de disc, llançament de javelina, llançament de martell i llançament de martell pesat.

Un total de 45 participants van competir a totes les proves de forma successiva, acumulant punts segons les marques assolides. Al final de la competició es van concedir medalles als tres primers atletes de cada categoria que sumaven més punts en total. Una dada molt significativa va ser el fet que es va disputar, per primer cop en la història de l'atletisme català, el Campionat de Catalunya de pentatló de llançaments màster. Així, Cambrils va tenir l'honor de coronar als primers campions de Catalunya dels llançadors màster més complerts.

Quatre rècords d'Espanya i quatre rècords de Catalunya

La jornada va ser d'un nivell excepcionalment brillant, ja que es van assolir quatre rècords d'Espanya i quatre rècords de Catalunya. Els rècords estatals van anar a càrrec de: Josep M. Sanza (Pentatló Llançaments M-75); Llorenç Cassi (Pentatló Llançaments M-70); Valentí Huch (Pentatló Llançaments M-90) i Sílvia Morcillo (Pentatló Llançaments F-40). Els rècords catalans van estar batuts per: Domingo Sánchez (Pentatló Llançaments M-50), Daniel Danés (Pentatló Llançaments M-40), Cristina Gargallo (Pentatló Llançaments F-50) i César Sánchez (Pentatló M-40). Els números corresponen a les categories, que canvien cada cinc anys, començant als 35 anys i no tenint límit d'edat.

Participació d'un atleta de 90 anys

A més, les marques van ser mesurades, per primer cop a la Delegació Territorial, per un sistema de telemetria. Alta tecnologia que, de moment, només es dóna en competicions de caire internacional.
Un dels moments més emblemàtics de la jornada va ser en el moment de donar la medalla d'or a l'atleta de més edat de la competició. En Valentí Huch, un home que al novembre farà 91 anys, es va dirigir a la resta d'atletes amb les següents paraules: "Us desitjo salut per a seguir competint molts anys. Espero que arribeu a la meva edat, i que jo ho vegi!".

Pere Ferrando, cinquè a la pentatló M-45

A nivell local hi va participar Pere Ferrando, el qual va assolir la 5a posició a la Pentatló M-45 amb 2.066 punts, a 100 punts de la medalla de bronze. Amb aquesta marca batia el seu rècord de Cambrils que va fer fa dos anys quan va guanyar el bronze al Campionat d'Espanya disputat a Còrdova. A més, també batia el rècord de Cambrils de 1.500 metres llisos M-45 amb un temps de 5’33”62.

Un moment d'una de les proves de llançament de disc

Comenta aquest article