Societat

La Ruta de la Tapa pel Barri Antic oferirà durant un mes un total de 50 tapes per 10 bars i restaurants

Per Raquel Samaniego

A la presentació, els restauradors van portar les tapes que ofereixen des d'avui als seus locals

Tapa més copa de vi o cervesa, 1,95 euros. Aquesta és l'oferta més suculent que els bars i restaurants del Barri Antic de Cambrils tenen ara mateix a les seves cartes. Un total de 10 establiments formen part de la Ruta de la Tapa 'Esclat de sabors', una iniciativa del Pla de Barris que comença avui mateix i que s'allargarà fins el dia 20 d'octubre. La idea va sorgir arran de la bona acollida que van tenir aquest estiu les activitats infantils celebrades a la plaça, que feien que multitud de xiquets i xiquetes, amb els seus pares, avis i amics, anessin a passar la tarda a la plaça d'Espanya i voltants. Per aquest motiu, el Pla de Barris ha volgut tornar a fer una nova campanya per dinamitzar la restauració de la zona, per tal que aquests establiments guanyin més adeptes.

La presentació es va fer el passat divendres al matí a l'Espai el Pati del Centre Cultural, on van ser bona part dels restauradors amb les diferents tapes que han confeccionat per oferir als seus locals. En total, cada bar oferirà cinc tapes per un preu d'1,95 euros, això sí, acompanyades per vi o cervesa. A cada bar o restaurant, hi haurà una targeta client que, per cada tapa que es demani a un local diferent, s'anirà segellant. L'objectiu és que, al finalitzar el mes de la campanya, tothom que hagi anat a menjar tapes als deu bars i restaurants, participarà en el sorteig d'un lot de productes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i de la Denominació d'Origen Tarragona, patrocinadors de la campanya. Tothom que desitgi participar, haurà de dipositar la targeta amb tots els segells dels locals a una urna instal·lada al Centre Cultural.

Els bars i restaurants participants

En total són 10 els locals que participen a la Ruta de la Tapa, que són: Bar Casa Paco, Bar el Passeig, Bar La Riera, Bar la Vila, Komm Restaurant, Restaurant Mar de Tierras, Bar el Racó de la Plaça, Bar el Bitxu, Bar el Café i Bar las Cadenas. D'aquests, cal destacar que el Bar la Riera és nou i s'ubica al passeig d'Albert, i el Bar el Racó de la Plaça, que ofereix una carta especial als celíacs. En total seran 50 tapes les que podran degustar els ciutadans i visitants de Cambrils, entre les que es poden trobar, per exemple, una brandada de bacallà, patates braves, cruixents de pollastre, calamars a la romana, o musclos en les seves diverses varietats.

Comenta aquest article