Informació general

El PP critica la contractació d'un director escenogràfic per a l'Auditori quan encara no se sap l'any que s'acabaran les obres

Per Berta Ruiz

Aspecte actual del futur Teatre Auditori de Cambrils, encara en fase de construcció
Aspecte actual del futur Teatre Auditori de Cambrils, encara en fase de construcció | Berta Ruiz

El PP ha tornat a carregar amb contundència contra la política de l'equip de govern municipal. En aquesta ocasió, les crítiques dels populars van centrar-se en la recent contractació d'un director tècnic escenogràfic i teatral per al Teatre Auditori amb un sou anual de 40.000 euros, quan, segons van afirmar, encara falten uns 2 o 3 anys per a la finalització de les obres d'aquest equipament. La persona que ha estat contractada per ocupar aquest càrrec és Fernando Cuadrado, tal com van dir públicament ahir en roda de premsa. Tot i les crítiques, el PP va voler deixar clar que no posen en dubte la professionalitat d'aquesta persona. A la roda de premsa d'ahir al matí hi van assistir els regidors Carme Cros i Francesc Garriga, el membre de la secció local del PP –David Chatelain– i el president de les Noves Generacions del PP a Cambrils, Andrea Montemezzani.

Un sou de 40.000 euros anuals

Sobre aquesta qüestió, el regidor del PP –Francesc Garriga– es va mostrar molt crític i va qualificar aquesta decisió "d'absurda, sense sentit i immoral". Segons va explicar, "s'ha contractat una persona, escollida a dit, sense cap més alternativa d'altres persones. A més, se'l contracta per 40.000 euros anuals quan l'edifici encara no està acabat i no sabem exactament quan s'acabarà. Creiem que no s'ha de contractar cap persona per a una tasca incerta de futur". Tal com van explicar ahir els membres del PP, al consell d'administració se'ls hi va explicar que aquesta figura era contractada amb l'objectiu de fer el seguiment de la segona fase de les obres. No obstant, Garriga va especificar que: "després de mirar el seu currículum vam comprovar que no tenia res a veure amb el seguiment de les obres, sinó que és una figura que ha de preparar la programació dels futurs espectacles del teatre auditori. Ells diuen que anirà seguint la segona fase de les obres, però entenem que això ho han de portar els tècnics i els enginyers. És molt greu contractar una persona per 40.000 euros sense tenir cap feina concreta a fer a 2 o 3 anys vista. Si les obres duren dos anys cobrarà 80.000 euros, però si duren tres en cobrarà 120.000 euros i això són molts diners que ens podem estalviar".

La formació popular va insistir en "l'absurditat" de contractar una persona per a que prepari la programació d'aquest equipament quan encara no s'han enllestit les obres ni se sap el termini exacte d'aquestes. Des del PP, sempre contraris a la creació de les empreses públiques municipals, van criticar aquest sistema de "contractacions a dit, de forma arbitrària, sense sentit o per amiguisme", tal com va qualificar-ho Garriga. Aquesta figura de director tècnic escenogràfic i teatral es va contractar el passat mes de juliol com a càrrec de confiança. Sobre això, Garriga va comentar que, "per la via de les empreses públiques poden contractar persones sense seguir els tràmits administratius que requereix l'administració, però els diners amb els quals se'ls paga si que són públics". Francesc Garriga també va criticar que no es tingui en compte totes aquelles persones que treballen de manera voluntària en l'àmbit teatral local. 

Es lloga un pis per 1.200 euros al mes per ubicar-hi els despatxos d'Ingesòl

En aquesta mateixa línia, les crítiques de PP també van centrar-se ahir en que des de l'equip de govern s'hagi llogat un pis al barri del port de Cambrils amb un cost de 1.200 euros al mes per ubicar-hi els despatxos de l'empresa municipal Ingesòl. Segons van dir, ara mateix en aquestes oficines només hi treballa una persona també contractada "a dit", la qual abans estava ubicada en un espai de l'Ajuntament. Segons el PP, aquesta despesa era "totalment innecessària". Sobre aquest tema, des del PP van explicar que seria convenient centralitzar les diferents seus de les empreses públiques municipals per tal d'estalviar "despeses innecessàries".

Carme Cros: "Des de fa tres mesos, l'alcalde s'ha limitat a sortir a la palestra per sortir a actes festius i concerts, però en cap moment ha donat la cara per explicar què està fent l'Ajuntament davant la greu crisi econòmica"

Per la seva banda, la regidora Carme Cros també va criticar "la inoperància" de l'equip de govern en matèria econòmica. Segons va dir, "des de fa tres mesos, l'alcalde s'ha limitat a sortir a la palestra per sortir a les fotos d'actes festius i concerts, però en cap moment ha donat la cara per explicar què està fent l'Ajuntament davant la greu crisi econòmica que estem vivint". Cros també va denunciar que des del passat mes de juny no s'hagi convocat cap ple ordinari, tan sols dos plens extraordinaris, fet pel qual, segons va dir, "l'alcalde ha estat molt còmode assegut a la cadira i s'ha estalviat contestar preguntes tan incòmodes com el finançament de la televisió, sobre la querella criminal als professors de l'Escola d'Adults o sobre la Policia Local". Sobre la recent aparició de l'alcalde Robert Benaiges a la Televisió de Cambrils, la regidora popular va dir: "està molt bé sortir a la televisió local durant una hora per explicar la tasca de govern, però estem perplexos ja que només va parlar sobre com ho fa de bé aquest govern. Demanem a l'alcalde que si ha de fer algun tipus d'aparició pública que expliqui com s'està treballant en la retallada de la despesa pública de l'Ajuntament".

 


Els membres del Partit Popular de Cambrils, ahir durant la roda de premsa
 

 

Comenta aquest article