Societat

Més festa gegantera que mai a la 10a Trobada Gegantera de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

La 10a Trobada Gegantera de Cambrils al seu pas per la plaça d'Espanya i el carrer de l'Hospital

Tota l'Endenga continua fent badar a moltíssima gent. La frase que acompanyava la primera trobada de gegants, l'any 1992, s'ha repetit en aquesta 10a Trobada Gegantera i ha pres més força que mai. "Tota l'Endenga mos fa badar" deia i diu la frase i mai millor dit i trobat aquest lema atenent la gernació que es va aplegar tant a la plaça del Setge com al llarg del recorregut de la Trobada el passat dissabte a la tarda per a veure desfilar els gegants, gegantons, manotes, nanos i els espectaculars cabuts de Xàbia amb les seves danses.

En total van ser 19 les colles participants que es van concentrar a la plaça d'Espanya i van sortir en cercavila per diferents carrers del Barri Antic així com per un darrer tram del barri de la Parellada fins arribar a la plaça del Setge. Un cop arribats a plaça i davant d'una gran gernació, les diferents colles van fer una actuació. Després van venir els parlaments i la ballada conjunta de totes les colles.
La festa gegantera, però, encara no s'havia acabat. Un cop desats els gegants, el Parc del Pinaret va acollir el berenar-sopar de totes les colles presents a la Trobada, és a dir, unes 600 persones. El sopar va tenir l'actuació del grup de grallers i timbals Els Llorus del Negritu que van engrescar la vetllada amb la seva interpretació, a ritme de gralla i timbal, de grans èxits de la música actual i no tan actual.

Comenta aquest article