Informació general

Una baralla entre gitanos i marroquins al barri de l'Eixample Platja causa l'alarma entre els veïns

Per Raquel Samaniego

Al lloc dels fets es va traslladar una unitat antidisturbis dels Mossos, així com moltes altres dotacions del mateix cos i de la Policia Local de Cambrils

Una baralla entre gitanos i marroquins va trencar la tranquil·litat habitual d'un diumenge a les 10 del matí. El fort altercat es va produir al número 18 del carrer de Colom, al barri de l'Eixample Platja, quan una vintena de persones d'ètnia gitana van entrar a la força al pis d'una família de marroquins, provocant una intensa cridòria, alertant als veïns i fent que aquests ràpidament truquessin a les forces de seguretat. Fruit de la baralla, segons van indicar diversos testimonis, un dels marroquins va trencar el vidre del portal de l'edifici.

Diferents versions dels fets

Segons han indicat fonts policials a Revista Cambrils Diari Digital, només un dia abans, el dissabte, una família gitana va posar una denúncia per desaparició d'una de les seves filles, de la que es desconeix l'edat, i que presumptament va marxar de forma voluntària amb la seva parella marroquina en direcció al seu país. Tot i així, la policia no ha informat d'on es troben ni si han arribat a passar l'estret. Segons la mateixa Policia, la família gitana va entendre que la filla no havia marxat per decisió pròpia sinó que havia estat pressionada pel marroquí, motiu pel qual es van presentar a l'habitatge amb ganivets i punys americans i es va iniciar la baralla.

Segons altres informacions aportades pels Mossos, la baralla es va produir també com a revenja perquè algun dels magrebins els devia diners. Tot i així, testimonis presencials de l'altercat asseguren que van sentir molts crits d'una de les dones d'ètnia gitana assegurant que havien segrestat la seva filla. També cal destacar que molts dels veïns de la zona van haver de prestar declaració als Mossos d'Esquadra. Finalment, però, els implicats en la baralla no van ser detinguts, sinó que van ser identificats i se'ls va obrir diligències, com ha informat el cos de la policia autonòmica.

Gran desplegament policial

Nombroses dotacions de la Policia Local es van presentar al lloc dels fets, així com moltes més dels Mossos d'Esquadra. També van intervenir la dotació antidisturbis de Salou i la unitat d'investigació dels Mossos de Reus. A més, a la zona també es va traslladar una ambulància, on va ser atès el magrebí que va trencar el vidre del portal de l'edifici. A causa d'aquest incident, el carrer es va haver de tallar al trànsit durant un parell d'hores.

Els marroquins vivien al número 18 del carrer de Colom. Un d'ells va trencar el vidre d'aquest portal on es troben nombrosos Policies Locals i Mossos d'Esquadra

Comenta aquest article