Informació general

Cambrils promocionarà el seu turisme al voltant del recurs intangible de la Guerra dels Segadors

Per Berta Ruiz

El conseller Josep Huguet va fer-li entrega a l'alcalde d'un exemplar del Pla dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya –Josep Huguet– va ser present a Cambrils el passat divendres 10 de setembre al matí, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament a Tarragona –Àngel Xifré–, per signar, juntament amb l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el protocol de col·laboració per a la promoció conjunta dels recursos turístics intangibles. En el cas de Cambrils, s'impulsarà el seu turisme al voltant de la Guerra dels Segadors, tal com va especificar el conseller Huguet durant la roda de premsa. Aquest conveni s'emmarca en el Pla de Recursos Turístics Intangibles de Catalunya que identificarà prop de 2.000 recursos arreu de Catalunya. Amb aquests convenis ja s'han subscrit prop d'una cinquantena de protocols de col·laboració arreu de Catalunya.

Cambrils, escenari destacat de la Guerra dels Segadors

En el context temàtic de l'anomenada Catalunya Rebel (emmarcada entre els anys 1500 i 1740), el Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya identifica el municipi de Cambrils com un punt destacat de la Guerra dels Segadors. D'aquesta manera, el Departament i el consistori cambrilenc col·laboraran en les accions de promoció turística que girin al voltant d'aquest àmbit històric, ja que Cambrils va esdevenir un escenari destacat d'aquest episodi de la història de Catalunya. Tal com va explicar Josep Huguet, el conveni té dos objectius fonamentals: per un costat, "suposa un reconeixement de cara a treballar en accions turístiques de futur i prioritzar Cambrils com un punt de referència museogràfic de la Guerra dels Segadors" i per altra banda, "mostrar la festa que s'organitza a Cambrils", a través de l'Agència Catalana de Turisme i les seves promocions a nivell internacional. Segons va apuntar el conseller, "el turisme del segle XXI ha de ser un turisme d'identitat, necessari i complementari al turisme de sol i platja. Hem de crear rutes culturals transfrontereres". Per la seva part, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va afirmar que "hem de posar en valor el patrimoni, ja que això és un atractiu afegit, i ho hem de fer juntament amb d'altres pobles de Catalunya". Benaiges també va apuntar que el Setge de Cambrils és "el fet més important de la nostra història, per això el commemorem i el donem a conèixer i és allò que ens fa singulars". De la mà de la conselleria, segons Benaiges, es treballarà per potenciar aquest patrimoni i recuperar aquells elemens més significatius com podria ser la muralla.


Altres poblacions properes també s'hi sumen

D'altres poblacions properes també s'hi han sumat a aquest Pla de Recursos Turístics Intangibles de Catalunya. Per exemple, el Catllar impulsarà el patrimoni medieval al voltant dels Castells de Frontera del Baix Gaià (700-1200); Cornudella del Montsant promocionarà el seu llegat andalusí (700-1200) o Morera del Montsant posarà el valor intangible vinculat a La Cartoixa d'Escaladei (1200-1500).


L'alcalde va obsequiar el conseller Huguet amb les reproduccions en miniatura dels gegants del Setge de Cambrils

Comenta aquest article