Informació general

Els Mossos detenen un veí de Montblanc com a presumpte autor d'una quinzena de robatoris amb violència al Baix Camp

Per Redacció

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de l'ABP del Baix Camp van detenir el passat 25 d'agost, un veí de Montblanc de 25 anys d'edat per la seva presumpta implicació en una quinzena de robatoris amb violència i intimidació a establiments comercials de la comarca.

15 robatoris al Baix Camp durant juliol i agost

Durant el mes de juliol, es van detectar una sèrie de robatoris amb intimidació que seguien sempre un patró força similar a diferents localitats del Baix Camp, com Cambrils, Reus, Riudoms i La Selva del Camp. Un individu, a vegades acompanyat d'un altre, entrava a establiments en una hora propera al tancament, fent veure que mirava articles per comprar. Un cop escollit un article, s'apropava a la caixa per pagar i aprofitava que la caixera obria el calaix, per intimidar-la amb una arma blanca per tal que li donés tota la recaptació. Les indagacions dels Mossos d'Esquadra van servir per comprovar que l'home sempre escollia establiments regentats per dones, aprofitant la darrera hora de la tarda i també del migdia, quan no hi havia cap client a l'interior. A banda, aquest individu tenia especial predilecció per botigues d'una cadena d'adrogueries, però també per altres tipus d'establiments, com ara supermercats o estancs. Finalment, la investigació va apuntar cap aquest veí de Montblanc, que va quedar detingut pels 15 robatoris amb intimidació comesos al Baix Camp durant els mesos de juliol i agost.

Més robatoris comesos al Tarragonès, la Terra Alta i l'Alt Penedès

A banda, però, altres Unitats d'Investigació del territori català, han pogut resoldre casos similars comesos al Tarragonès, la Terra Alta i l'Alt Penedès. La Unitat d'Investigació del Tarragonès també li atribueix 8 robatoris a establiments de la comarca –tres d'aquests a Tarragona–, la Unitat d'Investigació de la Terra Alta el relaciona amb un fet a Móra la Nova i la UI de Vilafranca del Penedès, li atribueix la presumpta autoria de cinc robatoris amb intimidació similars detectats durant el mateix període.

Aquest individu, que podria estar implicat en més fets, va passar el dia 27 a disposició del jutjat d'Instrucció de Reus en funcions de guàrdia, que va decretar el seu ingrés a presó. Per altra banda, la Unitat d'Investigació de Reus no dóna per tancada la investigació, ja que no es descarta la detenció d'una segona persona presumptament implicada en la majoria dels fets.

Comenta aquest article