Informació general

Es presenta la guia formativa 2010-2011 amb més cursos, més tallers i més activitats

Per Berta Ruiz

Joan Recasens, regidor de Cultura; i Salvador Matas, regidor d'Educació, ahir durant la roda de premsa

L'Ajuntament de Cambrils ha editat la nova guia formativa 2010-2011, en la qual es recull tota l'oferta formativa promoguda des del consistori. Ahir al matí, el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i el regidor de Cultura –Joan Recasens– ho presentaven en roda de premsa. De la nova guia formativa s'ha fet una tirada de 8.000 exemplars i podrà trobar-se a qualsevol dels edificis municipals, així com consultar-se des del web municipal. En aquest nou programa formatiu, els usuaris de l'Aula Mentor podran matricular-se via web als cursos de formació online a través de la pàgina de l'Ajuntament.

33 de cursos de formació professionalitzadora i idiomes

Un any més, l'oferta formativa segueix ampliant-se i enguany els usuaris podran triar d'entre un ampli i variat ventall de cursos. Pel que fa als cursos de formació professionalitzadora municipal i l'Aula d'Idiomes, s'han programat un total de 33 cursos, dels quals deu són d'idiomes. Es mantenen l'anglès, el francès, l'alemany de nivell I i II i es torna a recuperar l'àrab. També s'afegeix un curs d'anglès III, per a estudiants de més nivell. També es faran cursos d'administració i oficines, de l'àmbit de TIC i les noves tecnologies, de serveis a la comunitat, a la persona i a l'empresa, de comerç, de seguretat i salut laboral i cursos de l'àmbit de serveis d'hoteleria i turisme.
En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament manté i amplia els cursos de formació professionalitzadora per a l'ocupació, els quals estan subvencionats prioritàriament per a persones treballadores desocupades. Per aquest curs, el consistori ofereix un total de 22 cursos, dos dels quals són amb pràctiques formatives a través de convenis de col·laboració amb empreses del sector. Durant els mesos d'abril a juny d'enguany ja s'han realitzat set cursos i a partir de setembre es duran a terme els 15 restants.

Més cursos al Centre Culturali Ocupacional

Per altra banda, el Centre Cultural i Ocupacional tornarà a ser un dels espais més actius de l'oferta de cursos. Per a l'actual curs estan programats 53 cursos, a l'espera d'alguna nova incorporació de cara a segon semestre. L'any passat es van organitzar un total de 47 cursos i s'hi van matricular 558 participants. Dues de les activitats noves d'enguany seran un primer curs de tècniques de circ per a joves de 15 a 30, amb tallers d'acrobàcies, equilibris, malabars. També serà novetat un programa de tallers vivencials i participatius sota el títol "Ser pares en el món d'avui". Per altra banda es recupera novament el curs "El món del vi" i es mantenen els cursos de pintura. Enguany però, s'anomenarà Pintura creativa, mentre que s'organitzarà un altre d'iniciació que es dirà "Aprèn dibuix i pintura". També seguiran els tallers infantils de creativitat plàstica en anglès; els cursos de pilates –que incorporarà una nova sessió pels alumnes més avançats–; el curs d'escultura, salsa, tango, dansa oriental, ball country, ioga o ioga per a nens.
El període de matriculació per a tots els cursos s'inicia avui, 1 de setembre.

Es consolida l'Aula del Mentor

En aquest mateix àmbit formatiu, es consolida com a servei l'Aula Mentor de Cambrils amb l'objectiu de fer arribar a més persones aquest servei de formació online que actualment ofereix 32 cursos de temàtica diversa com salut i educació, món de l'empresa, medi ambient, cultura i formació general, informàtica, idiomes. La matrícula està permanentment oberta.

Altres programes formatius

A banda de tota aquesta oferta, també hi ha d'altres programes formatius com el que ofereix el Centre Municipal de Formació d'Adults Rosa dels Vents, el Pla de Transició al Treball, els cursos de la UNED, l'oferta de cursos del Casal Municipal de la Gent Gran o el Punt d'Informació Juvenil.

El futur Centre de Formació acollirà tota l'oferta formativa

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– va comentar que quan es posi en marxa el futur Ateneu Juvenil i Centre de Formació, tota l'oferta de cursos formatius s'aglutinaran en aquest espai. Es preveu que aquest equipament s'obri a partir de l'any vinent. Per altra banda, quan es posi en marxa el Centre de Formació, el Centre Cultural tindrà molt més espai i podrà ampliar la seva oferta de cursos, segons va apuntar el regidor de Cultura, Joan Recasens.

Comenta aquest article