Toni Calderón queda setzè d'un total de 1.800 corredors en la prova Ultra Trail del Mont Blanc

Toni Calderón en el moment de la seva arribada a Chamonix, a França

El cambrilenc Toni Calderón –esponsoritzat per Lizarran Reus– va participar el passat divendres 27 d’agost en una de les quatre curses que es celebren a Chamonix, concretamente la Ultra Trail Mont Blanc-Courmayer Champex Chamonix, amb sortida a la población italiana de Courmayer i amb arribada a Chamonix (França), passant per l'equador de la cursa a Champex (Suïssa), amb un total de 98 quilòmetres.

A les 10:00 hores del divendres dia 27 es va donar el tret de sortida de la cursa des de la plaça principal de la ciutat de Courmayer, amb un total de 1.800 corredors i amb una climatologia adversa. Els participants iniciaven el recorregut amb una de les primeres dificultats, l'ascensió a la Tete de la Tronche (2.584 metres), on Toni Calderón es trobava des d'un bon principi entre els cinc primers corredors. Superades la primera i la segona ascensió al Gran Col Ferret (2.537 metres) i arribat a l'equador de la prova, en la població de Champex-Lac (quilòmetre 55), el cambrilenc entrava en la zona d'avituallament en la setena posició.

Un cop superada la primera part de la cursa, Calderón encarava les tres últimes ascensions, dos d'elles en territori suís, la Bovine (1.987 metres) i la Catogne (2.027 metres). Toni Calderón va passar la primera dificultat en l'ascensió al pic de la Bovine degut a problemes estomacals que li van fer baixar a la vintena posició. Entrant ja en territori francès, superat el pic la Catogne i, un cop recuperat dels problemes estomacals, al cambrilenc només li faltava superar l'última llarga ascensió de la cursa, el pic Tete Aux Vents (2.130 metres) que acompanyat d'una forta pluja, vent i boira dificultava l'últim tram de cursa. Realitzada la darrera ascensió, a Toni Calderón només li quedaven els últims 10 quilòmetres de descens fins a la població de Chamonix, arribant finalment en la setzena posició amb un temps total de 13 hores i 37 minuts.