Informació general

La Unió de Joves crea un grup al Facebook on denuncia la divisió dels estudis de l'INEFC entre Cambrils i Amposta

Per Redacció

Imatge virtual d'una part de la façana de la facultat que s'ha de construir a la zona esportiva de Cambrils

La Unió de Joves de Cambrils ha creat un grup al Facebook amb el nom de "Denunciem la divisió de l'INEFC de Cambrils i Amposta" per tal de fer extensiva la seva preocupació vers els nous estudiants que cursaran els estudis universitaris dividits entre dos municipis la distància entre els quals és d'uns 62 quilòmetres. Recordem que el passat 12 de juliol, el consell rector de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va fer pública la proposta que ambdues ciutats acollissin els estudis de l'INEFC al Camp de Tarragona.
Segons diu el comunicat emès per la Unió de Joves, "estem orgullosos que Cambrils tingui una seu universitària, però no entenem el perquè d'aquesta divisió quan Cambrils disposa d'equipaments esportius de construcció recent i, fins i tot, equipaments futurs com la piscina descoberta. Gràcies a aquests equipaments dels quals ja disposem podríem donar cabuda a aquests estudis".
 
Des de la UJ fan "una valoració positiva de tenir la seu a Cambrils ja que això incentivarà el comerç local, lloguer i venda d'immobles i tota l'activitat econòmica en general. Tenim infinitat d'esports locals que dia rere dia es mostren més competitius gràcies al seu esforç i les medalles obtingudes. Segurament molts esportistes cambrilencs es troben limitats a l’hora de cursar els estudis d’INEFC a fora del Camp de Tarragona. Un dels punts positius d'haver obtingut la seu universitària a Cambrils són que l’accés i la distància, ja no serien limitacions d'aquests joves estudiants".

D'altra banda, des de la Unió de Joves de Cambrils també es critica que l'actual equip de govern "es mostra dèbil perquè no ha lluitat prou i no ha negociat prou per aconseguir que Cambris sigui l'única seu universitària d’INEFC al Camp de Tarragona. Si poguéssim retrocedir un parell d'anys enrere, els diners invertits en l'Ateneu Juvenil donarien cabuda a les necessitats bàsiques com la facultat d'INEFC a Cambris i no hauríem de demanar cap subvenció ni préstec a cap institució i de retruc als cambrilencs ens sortiria més barat i en sortiríem beneficiats".

Comenta aquest article