Informació general

Es constitueix l'assemblea cambrilenca de Solidaritat Catalana per la Independència

Per Redacció

Uriel Bertran i Alfons López Tena en l'acte de presentació de Solidaritat Catalana per la Independència, ahir, a Reus

Solidaritat Catalana per la Independència ja té estructura a Cambrils. El passat 28 de juliol es va constituir la secció cambrilenca de la Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) que està formada per exmilitants d'altres partits i cambrilencs sense afiliació política. L'objectiu que s'han marcat és el d'organitzar la campanya electoral de SCI a Cambrils a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, segons han informat en un comunicat.
La SCI Cambrils forma part de la SCI Baix Camp. Precisament ahir es va fer la presentació de Solidaritat Catalana a les comarques del Baix Camp i el Priorat en un acte públic celebrat a la sala Santa Llúcia de Reus. L'acte, en el que van intervenir Alfons López Tena i Uriel Bertran, va servir per a explicar el projecte de SCI així com per a constituir la comissió electoral a nivell comarcal.
SCI s'ha marcat com a objectiu la proclamació de la independència de Catalunya i sotmetre-la a referèndum en la propera legislatura 2010-2014. El següent pas seria el d'organitzar el procés cap a la creació de l'Estat Català en el si de la Unió Europea.

Funcionament assembleari

El funcionament de SCI és assembleari i piramidal de manera que les assemblees locals elegeixen els seus representants a l'assemblea comarcal. Les diferents assemblees comarcals, al seu torn, fan el mateix amb les respectives vegueries i d'aquí n'han de sortir els representants nacionals. Tal com va dir López Tena ahir a l'assemblea, segons el comunicat enviat pel partit, "ningú té el lloc assegurat a cap llista. Són els adherits i el poble de Catalunya els que han de triar, democràticament, els seus representants".
De moment SCI Cambrils no té una seu permanent. Tal com informen en el seu comunicat, "conviden a tots els cambrilencs, independentment de la seva filiació política, que estiguin interessats en adherir-se o a col·laborar amb SCI que es posin en contacte a l'adreça mail solidaritatcatalanacambrils@gmail.com"

Comenta aquest article