Informació general

L'Ajuntament impulsa un projecte de cooperació internacional amb Haití

Per Redacció

L’Ajuntament de Cambrils, des del seu departament de Cooperació, ha encetat un projecte que pretén donar recolzament i reforç institucional a la regió de Niipes, a Haití, que actualment es troba amb una manca de governabilitat i d’eines per enfortir el municipalisme i l’organització i autogestió de la societat civil. El programa s’impulsa amb el suport del Departament de la zona, ha estat introduït per l’Ajuntament de Cambrils al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i ara realitza una crida a tots els organismes municipals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per a aconseguir aquesta fita.
 
Segons el regidor de Cooperació i Solidaritat, Oliver Klein, “aquest projecte és idoni en un moment com l'actual”, donat que “s’ha invertit molt en ajuda humanitària, però ara és necessari fer aportacions orientades a la transformació i millora de la seva realitat”. I és que la situació d’emergència, ja controlada, necessita ara d’ajudes que permetin establir uns òrgans de governabilitat estables que esdevinguin instruments d’organització i autogestió civil. En aquesta línia, Cambrils, donat el seu agermanament amb Miragoane, capital del Departament de Niipes i com a única ciutat agermanada a Catalunya amb aquesta regió, ha introduït la iniciativa dins de la convocatòria de projectes del FCCD. Aquesta fita implica una major capacitat d’actuació i d’aportació de recursos.
 
Des de l’Ajuntament de Cambrils s'aporta 4.090 euros, i es realitza una crida a tots els ajuntaments del seu abast territorial per a que se sumin al projecte a fi de treballar en el reforçament municipalista de les institucions a Haití. En aquest context, el Departament de Cooperació i Solidaritat realitzarà durant aquesta setmana una campanya de difusió a tots els ens municipals i entitats del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre a fi d’aconseguir el seu suport dins de les seves aportacions anuals al FCCD (el projecte presentat per Cambrils té el número 2200 a la llista de projectes del Fons).

Comenta aquest article