Informació general

Turisme presenta les 57 plaques informatives instal·lades als principals punts d'interès local

Per Cristina Sierra

Les plaques explicatives s'han instal·lat arreu del municipi als punts d'interès

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils, Ana López, i l’alcalde, Robert Benaiges, van presentar ahir al matí les 57 plaques explicatives que s’han instal·lat als principals punts d’interès local, com els edificis més emblemàtics, esglésies i parròquies, espais museístics, torres o espais de la guerra civil, entre d’altres. Les plaques estan escrites en tres idiomes –català, castellà i anglès- i contenen informació històrica resumida sobre el lloc on estan ubicades. A més, hi ha tres tipus de senyalització: plaques verticals, plaques horitzontals i paques de façana.

La regidora va manifestar la intenció d’ampliar els idiomes de les plaques però l’elaboració entraria en una altra fase. De moment, Turisme promocionarà la nova senyalització a través de fulletons informatius en diferents idiomes, com el rus o el francès, i més endavant es posarà en marxa la pàgina web per que l’usuari pugui observar els llocs on estan instal·lats totes les plaques i així poder marcar una ruta a seguir.

López va destacar que la persona es pot marcar la ruta segons la temàtica o per zones i que precisament és aquest fet el que fa “atractiu” poder visitar tots aquests punts, sobretot, pels turistes que no coneixen la zona. Per la seva part, l’alcalde va destacar dos dels objectius de la nova senyalització. El primer, “relacionar la cultura i el medi natural per recuperar el patrimoni cambrilenc i promocionar-se de cara a l’exterior”; i el segon, “donar a conèixer les activitats tradicionals i espais mediambientals”. El pressupost d'aquest projecte de senyalització dels llocs turístics ha estat de 60.000 euros, tot i que cal destacar que la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció per finançar part de les plaques.

La regidora Ana López i l'alcalde, Robert Benaiges, ahir durant la presentació de les plaques

Comenta aquest article