Societat

Elisabet Nolla, Mercè Pagaroles i Marta Mesonero reben les beques 'Joves Cooperants' per viatjar a Nicaragua

Per Redacció

Mercè Pagaroles, la primera a la dreta, està durant cinc setmanes ajudant a San Ramón

Elisabet Nolla, Mercè Pagaroles i Marta Mesonero han estat les guanyadores de les beques 'Joves Cooperants' que atorga el Departament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils. Les beneficiàries empraran el 300 euros de la beca en les despeses de desplaçaments per a observar i participar en el projecte educatiu i d’ajuda social a San Ramón, a Matagalpa, Nicaragua. El projecte amb el que han optat a la beca ha estat avalat per la ONGD cambrilenca 'Fundación El Sueño de la Campana'. Totes tres beneficiàries, tot i la seva joventut, tenen una gran participació en temes de solidaritat i la cooperació.

Les beques Joves Cooperants tenen l’objectiu d’engrescar al jovent i animar-los a participar en els projectes en els que col·laboren les diferents ONGDs membres del Consell Municipal de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària. A més, serveixen com experiència de primera mà i donen l’oportunitat als joves cooperants de poder compartir les seves vivències amb altres persones del municipi, així com crear diferents accions de sensibilització.

Per optar a aquestes beques, els participants van haver de presentar una sèrie de documentació i complir diferents requisits, entre ells, estar empadronat a Cambrils; tenir contactes amb alguna ONGD que participi al Consell Municipal de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària, i presentar un pla d’acció solidari i de sensibilització sobre el projecte presentat. Les beneficiàries també van lliurar una carta motivacional, el projecte de cooperació al desenvolupament en el que volen col·laborar i una proposta d’activitats de sensibilització que realitzaran després de la seva tornada.

Les cooperants estan col·laborant en el projecte educatiu d'aquesta població de Nicaragua

Comenta aquest article