Informació general

Turisme millora els plànols i les indicacions de les rutes en bicicleta que surten des de Cambrils

Per Redacció

L'any 2009, unes 2.000 persones van demanar a Turisme rutes per anar a peu i en bicicleta

L’any 2006, Turisme de Cambrils va idear un plànol amb 14 rutes per a fer en bicicleta per carretera amb sortida des de Cambrils. El plànol comptava amb una descripció de cada ruta amb un gràfic per a conèixer els desnivells i estava imprès en paper plastificat. El plànol editat aquest 2010 a més, conté uns consells de seguretat, facilitats per la Policia Local de Cambrils i, gràcies a l’assessorament de Reimund Dietzen, ex-ciclista professional i director de l’empresa DIRO Radsport Ferien, especialitzada en cicloturisme, s’han escurçat algunes rutes que resultaven massa llargues, s’han completat les indicacions del plànol de Cambrils, s’hi han indicat el sentit de les rutes, i s’ha ampliat el plànol de la Costa Daurada adaptant-lo al format del paper.

Quasi 2.000 persones demanen rutes a peu i en bici en un any

Segons dades del gestor estadístic col·locat a l’ Oficina de Turisme, l’any 2009 gairebé 2.000 persones van demanar exclusivament les rutes a peu i en bicicleta, de les quals el 60% eren estrangers, majoritàriament de França, Alemanya, Regne Unit i Holanda. Turisme de Cambrils, treballa per aconseguir la certificació de Destinació de Turisme Esportiu que atorga la Generalitat de Catalunya que ve emparat per les instal·lacions esportives municipals i l’experiència i l’especialització dels empresaris en acollir grups esportius, especialment grups de ciclistes del Nord d’Europa.

Segons Ana López, regidora de Turisme de Cambrils, "volem posicionar el municipi com a destinació idònia per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure. El cicloturisme és un segment molt interessant ja que normalment organitzen les seves sortides en mesos fora de temporada alta, i afavoreixen la desestacionalització. Presstrips amb touroperadors que programin la Costa Daurada, contactes amb empreses receptives, etc., són altres accions que duem a terme perquè es conegui Cambrils i la seva oferta".

Comenta aquest article