Societat

Tot a punt per a celebrar la Festa de la Mare de Déu del Carme

Per Redacció

Un moment de la processó de la Mare de Déu del Carme de l'any passat

Demà divendres 16 de juliol, Cambrils viurà com cada any els actes en honor a la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners. Els actes festius a l'entorn a aquesta diada s'encetaran avui mateix a la nit amb una cantada d'havaneres a la platja del Regueral a partir de les 22 hores. Aquesta actuació anirà a càrrec dels grups Ultramar Roca Grossa i també se servirà rom cremat per a tothom.

Demà divendres a partir de les 9.30 hores a la Llotja de Pescadors es podrà degustar d'una sardinada popular. La Confraria de Pescadors servirà 5 sardines, pa i vi per un preu de 2 euros. Després, a la tarda a partir de dos quarts de set, s'iniciarà la processó de la Mare de Déu del Carme des de l'església de Sant Pere, on es comptarà amb l'actuació del Cor de Sant Pere. Com es tradició, es traurà la imatge de la Mare de Déu del Carme en processó amb els seus portadors pels diferents carrers del port. Com cada any, tampoc hi faltarà la canalla amb la vestimenta típica de pescadors, la participació d'una àmplia comitiva festiva i institucional cambrilenca i l'acompanyament musical a càrrec de la Cobla Reus Jove. La processó arribarà fins al moll de ponent, on s'iniciarà la processó per mar.
El mateix divendres a partir de les 22 hores a les Escales Reials del port seguirà la festa amb una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Reus Jove.

Per tancar el programa d'actes de la Mare de Déu del Carme, el diumenge 18 de juliol tindrà lloc al Parc del Pescador la trobada de puntaires, organitzada per l'Escola de Puntaires de Cambrils i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. La mostra s'iniciarà a partir de les 17 hores de la tarda.

Comenta aquest article