Esports

La nedadora local Noelia Garcia llueix quatre medalles als campionats d'Espanya formant part de la selecció catalana

Per Redacció

La nedadora cambrilenca Noelia Garcia en una de les proves (Cedida per Julián Blázquez)

Els passats 9, 10 i 11 de juliol van ser claus per a la natació cambrilenca: una medalla d'or a la prova del relleu, una medalla d'argent i dues de bronze van ser el fruit de l'esforç realitzat per la jove nedadora del Cambrils Club Natació, Noelia Garcia Sánchez. Una nedadora promesa que continua fent història al club cambrilenc després d'aquesta participació als Campionats d'Espanya organitzats pel Consell Superior d'Esports (CSD) i la Real Federació Espanyola de Natació (RFEN) a la piscina de 50 metres del Mundial de l'any 1986 de Madrid.

Noelia Garcia i el director tècnic del Cambrils CN a la selecció catalana

Noelia Garcia va assolir el temps de classificació per nedar en set proves, però l'organització només contemplava la seva participació en un màxim de tres proves. De fet, la dificultat d'accedir al campionat estatal va possibilitar que només tres nedadors més de la demaració de Tarragona hi poguessin assistir: Biel Enric Arilla i Cesar G. Espresati (CN Tàrraco), i Andreu Pellissa (CN Tortosa). Tant els nedadors de la demarcació tarragonina com els nedadors classificats de Barcelona, Girona i Lleida, van completar el combinat de la selecció catalana en aquests campionats, tot lluint el mateix equipament. A més, el director tècnic del Cambrils CN, Manuel Zúñiga, va ser escollit com a tècnic català.

La nedadora local aconsegueix una medalla d'or, una d'argent i dues de bronze
 
La primera jornada del campionat estatal va començar el divendres 9 de juliol al matí amb les sèries classificatòries per a disputar les finals a la tarda on només es disputaven dues finals per prova: la final "A" on neden els 10 millors d'Espanya i la "B" on nedaven els darrers 10 nedadors. Per tant, només els que entren a la final "A" optaven a una posició de podi. Així va ser el cas de la Noelia Garcia que es va classificar a la final "A" als 200 metres papallona, i a la tarda va assolir la seva primera medalla de bronze en una espectacular carrera decisiva als últims 10 metres de la piscina amb un temps de 2:38.35. De forma similar va passar durant la jornada de dissabte a la prova dels 200 metres lliures (2:19.96), on la seva segona medalla de bronze li va permetre ser seleccionada per a nedar la prova de relleus de 4x200 metres lliures amb tres companyes més de la selecció catalana, guanyant la medalla d'or amb una destacada diferència respecte a les segones –la selecció d'Andalusia– i les terceres, la selecció valenciana. Tot i les fites assolides, la nedadora Noelia Garcia va demostrar una altra vegada la seva capacitat i el seu bon estat físic, assolint la medalla d'argent a la final directa dels 800 metres lliures (10:04.82) que es va disputar el diumenge 11 de juliol a la tarda.

La selecció catalana aconsegueix la màxima puntuació tant en categoria masculina com femenina

Un cop finalitzada la competició, es va procedir al recompte de punts per a nomenar la millor selecció masculina a Catalunya amb 312 punts, seguida de Madrid amb 296 punts i Andalusia amb 250 punts, i la millor selecció femenina a Catalunya amb 300.5 punts, seguida de la selecció de la Comunitat Valenciana amb 263 punts i la selecció de Madrid amb 260 punts.

L'equip català, amb Noelia Garcia a l'esquerra, damunt del podi (Cedida per Julián Blázquez)

Comenta aquest article