Societat

Festa Major

El Seguici Popular omple de festa els carrers del Port en la diada de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys

Gegants i nanos ballant ahir al matí al pati de l'església de Sant Pere, a la sortida de la Missa Major
Gegants i nanos ballant ahir al matí al pati de l'església de Sant Pere, a la sortida de la Missa Major | Lluís Rovira i Barenys

El seguici popular i la Missa Major van ser els principals protagonistes dels actes de la diada de Sant Pere, que Cambrils va viure ahir. En un dia d'intens calor, els elements festius i tradicionals cambrilencs van animar el dia central de la Festa Major.


Els elements del Seguici es van concentrar a la plaça de mossèn Batalla. A les 11 del matí es van posar en marxa fent un recorregut per la façana del port i retornant pel carrer del Consolat de Mar fins a la plaça de Catalunya i la plaça de l'església de Sant Pere. Encapçalava la comitiva el ball de diables els Cagarrieres i els seguien els diferents elements de la colla gegantera Tota l'Endenga amb la Farnaca, el grup de timbalers Cop de Cap, els nanos i els gegants. A continuació van desfilar els components del Ball de Bastons i tancava el Seguici les pubilles i els hereus amb les autoritats i amb la banda de música de l'Escola de Música de Cambrils.
Després de la Missa Major, els diferents elements tradicionals van fer una ballada a la plaça de l'església de Sant Pere.

Cucanyes i havaneres

Les cucanyes i l'animació per a la canalla van protagonitzar la tarda del dia de la Festa Major. El parc del Pescador va ser l'escenari on l'Agrupament Escolta Gent de Mar va organitzar tot un circuit de cucanyes destinades als més petits. No hi van faltar l'estirada de la corda i les carreres de sacs així com altres proves amb més risc d'embrutar-se com la de trobar amb la boca un petit objecte amagat en un recipient de farina, fer una cursa amb una cullereta sostenint un ou o mossegar entre dos una poma sucada amb xocolata. Les diferents proves van culminar amb el trencament d'unes quantes olles de fang, plenes de caramels i petites joguines.
L'animació infantil no es va aturar ja que després de les cucanyes, el grup cambrilenc Patim-Patum va engrescar tant la canalla com molts pares i mares.

El darrer dels actes de la Festa Major va ser la cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala, que van actuar a l'escenari habilitat enguany al pàrquing del parc del Pescador.
Cal dir que el dia abans de la diada de Sant Pere es va fer la revetlla en aquest mateix escenari, que va estar protagonitzada per l'orquestra Musicàlia.

Comenta aquest article