Esports

Els judokes cambrilencs Òscar Díaz i Miquel A. Díaz, or i bronze en el campionat europeu de policies i bombers

Per Miquel A. Díaz

Els judokes cambrilencs, Òscar Díaz i Miquel Àngel Díaz, van aconseguir les medalles d'or i de bronze

Un any més, l'Associació de Cossos Especials d'Andorra ha organitzat el Campionat Europeu Esportiu de Policies i Bombers Andorra 2010 que s'està celebrant en aquest principat entre els dies 26 de juny i 3 de juliol. Es tracta de l'organització d'un campionat a nivell europeu, que compta amb més d'una quarantena d'esports, les competicions dels quals es reparteixen per les diferents instal·lacions del país. Al campionat hi poden participar agents de policia, bombers i d'altres cossos de seguretat d'arreu d'Europa tant en actiu com ja retirats.

Els judokes cambrilencs Òscar Díaz del club de judo Dojo Lleida i Miquel A. Díaz del club Escola de Judo Cambrils han participat en la competició de judo –tots dos com a Bombers de la Generalitat– a la categoria màster -40, que es la categoria pels judokes que tenen entre 30 i 39 anys.

Oscar Díaz campió europeu

L'Òscar va ser el primer en lluitar a la categoria de -81 kg. El seu primer combat el va enfrontar contra un judoka francès al que va superar d'ippon per immobilització al terra. El segon combat va ser una lluita difícil en el que es va enfrontar contra un judoka hongarès molt fort al que finalment va poder superar també per immobilització. En el tercer combat va superar a un rival andorrà per ippon de projecció. I finalment, en la final que li donava el títol de campió europeu, la va disputar amb el mateix judoka hongarès amb el que s'havia enfrontat en la segona eliminatòria i que per qüestions d'encreuament de les lligues aquest judoka havia anat remuntant combats i havia arribat també a la final per l'altre costat de la lligueta.
Va ser una final molt emocionant i molt aplaudida. Al principi del combat l'Òscar perdia, amb un petit avantatge pel seu contrincant, però va saber distribuir bé els quatre minuts de combat i finalment el va agafar amb una immobilització superant-lo definitivament per ippon, guanyant la seva competició.

Miquel A. Díaz, bronze

Per altra banda, Miquel A Díaz. va disputar tres combats en la seva categoria de pes -73 kg. En el seu primer combat va portar enfrontar-se contra un judoka rus, contra el que va caure derrotat per projecció. En el segon combat es va enfrontar contra un judoka hongarès al que va guanyar per immobilització en la lluita al terra. I el tercer combat que va disputar el va enfrontar amb un judoka francès, contra el que va perdre per una projecció. Finalment va assolir la medalla de bronze en aquest campionat, després de 5 anys sense participar en una competició.

Comenta aquest article