L'atleta cambrilenc David Álvarez queda cinquè a la prova de salt amb perxa del campionat d'Espanya cadet

Per Pere Ferrando

Moment en què David Álvarez salta amb facilitat els 3,40 metres d'alçada amb perxa

El passat cap de setmana es va disputar a l'Estadi Municipal d'Atletisme Larrabide de Pamplona el Campionat d'Espanya cadet d'atletisme a l'aire lliure. El Club Atletisme Cambrils hi va ser representat per David Álvarez a la prova del salt amb perxa. En aquesta disciplina van participar-hi 14 atletes.

En el moment de començar la competició, el David es trobava en 10a. posició del rànquing estatal, posició que va millorar considerablement gràcies a una fenomenal actuació. Un cop superats els llistons a 3.10 metres –alçada inicial de la competició– i 3.30 metres, el David superava el llistó a 3.50 metres amb el que batia el rècord de Cambrils cadet i se situava entre els 8 primers classificats. La següent alçada del llistó va ser a 3.60 metres, alçada que el David va superar al tercer intent, batent el rècord de Cambrils absolut en possessió de l'Òscar Gargallo. El següent llistó a 3.70 metres va ser insuperable, tot i que va estar a punt al tercer intent.

El resultat és excel·lent i supera les previsions previstes, donat que superava en 20 centímetres la seva marca personal i passava del 9è lloc assolit a l'estatal de pista coberta al 5è d'ara. Cal dir que es tracta d'un atleta de primer any i que era el més jove de la competició. A més, va quedar en segona posició dels atletes presents de la seva edat, mantenint la segona posició del rànquing estatal infantil de la temporada passada. Aquesta és una temporada per anar millorant tots els aspectes físics i tècnics i esperar a la propera per a començar a recollir els fruits a l'alt nivell d'un treball planificat a llarg termini.

Per a poder valorar correctament la vàlua d’aquesta marca, podem citar el fet que el millor saltador de perxa de tots els temps, l'ucraïnès Sergei Bubka, també va saltar 3.60 metres a la mateixa edat que l'atleta cambrilenc.