Informació general

La Policia Local i el Consell Comarcal inspeccionaran una cinquantena d'establiments de venda d'objectes de platja

Per Raquel Samaniego

Un moment de la inspecció realitzada ahir en un establiment de venda d'objectes de platja

Ahir dimarts es va iniciar la campanya de consum que cada any realitza el Consell Comarcal del Baix Camp per inspeccionar diferents establiments de venda de joguines aquàtiques. Aquesta inspecció es va realitzar ahir a diverses botigues de Cambrils. Es van retirar en total fins a 10 joguets que no complien amb la normativa vigent en matèria d'etiquetatge i seguretat. Aquesta actuació es va fer a petició de l'Ajuntament de Cambrils, que també ha inspeccionat que els comerços complissin també la normativa municipal d'establiments comercials. En total, al nostre municipi els inspectors s'adreçaran a una cinquantena de botigues fins a finals d'agost.

La responsable de consum del Consell Comarcal, Natàlia Vergès, explicava ahir que amb aquestes inspeccions "es busca el primer de la cadena, saber qui posa aquests productes al mercat i retirar-los de la venda". Ahir es van retirar "manguitos", flotadors i inflables que no estaven correctament etiquetats, ja que la normativa exigeix que aquests productes incloguin en l'etiqueta la informació mínima següent: marca CE, nom i marca del producte, raó social i adreça del fabricant o importador, l'idioma de l'etiquetatge ha de ser almenys en castellà i instruccions i advertències d'ús.

Un inspector de l'Ajuntament i agents de la Policia Local també acompanyen a les inspectores del Consell Comarcal per analitzar altres aspectes del mateix comerç, com pot ser la llicència, el permís d'activitats, les condicions de seguretat del local com extintors sense caducar, les sortides d'emergència, passadissos amb un 1,20 metres d'amplada, llum d'emergència, condicions d'higiene i d'ordre, un bany en condicions i una farmaciola.

Deu dies per buscar la factura

Els comerços tenen ara 10 dies per portar la factura original de la compra d’aquests productes. Si no la porten les joguines retirades es destruiran. Si la porten s’obliga els comerços a retornar el producte i es fa un seguiment per comprovar que el distribuïdor o l’importador ha rebut aquesta mercaderia. A aquests també se’ls demana una llista de clients que hagin comprat aquests productes, de manera que també puguin inspeccionar els comerços i retirar els productes que hi hagi a la venda.
 
L’Agència Catalana de Consum, que és qui gestiona l’expedient un cop s’han retirat les joguines, intenta arribar sempre al responsable de posar el producte al mercat, ja sigui el fabricant o l’importador, i estableix la resolució més adient en cada cas fins a arribar a la sanció, si és necessari.

Comenta aquest article