Informació general

El Ministeri de Medi Ambient licita la rehabilitació d'un tram de la riera de Riudecanyes per més d'1'5 milions d'euros

Per Redacció

Aspecte de la part final del lateral de la riera de Riudecanyes

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha licitat les obres de rehabilitació, protecció i restauració de la riera de Riudecanyes al tram que va des del pont de ferrocarril fins a la desembocadura. El total de la inversió, 1.550.804 euros, pretén reduir el risc de rierades per a la població, així com també protegir la seva funcionalitat mediambiental. Aquesta riera, situada entre el terme municipal de Cambrils i Mont-roig del Camp és considerada una de les rieres meridionals més importants del "Migjorn Català".

Segons el Ministeri, un dels objectius és la restauració i recuperació mediambiental d'un espai natural integrat parcialment a la xarxa urbana. La proximitat a l'àrea urbana i la "mala costum històrica" de que les rieres són espais lliures utilitzats com a abocadors, ha convertit aquests espais en àrees marginals. Comportant així, la degradació de formacions vegetals autòctones i esdevenint punts negres respecte a la seguretat de les persones que viuen a les seves riberes. Així doncs aquesta rehabilitació marcarà una definició de mesures per tractar d'evitar el risc de rierades i intentar reduir els riscos per a la població. Segons el Ministeri de Medi Ambient aquestes mesures pretenen establir unes normes per poder fer compatibles tots els interessos.

Els objectius concrets que pretén assolir el projecte són la restauració mediambiental, les correccions hidrològiques i l'ordenació d'usos públics. Com a restauració mediambiental s'entén l'eliminació de les espècies invasores i la potenciació i regeneració de les comunitats vegetals potencials i autòctones. Pel que fa a les correccions hidrològiques, es centraran en el disseny i dimensionat d'estructures protectores que garanteixin els treballs de restauració, i que minimitzin el risc d'inundació per a la població. Per la seva banda, l'ordenació d'usos públics, pretén regular i condicionar l'ús públic de la riera i dels seus marges.

Comenta aquest article