Informació general

Cop policial a Cambrils contra la màfia dels països de l'Est

Per Redacció

Agents dels Mossos d'Esquadra en el moment d'entrar en un dels habitatges escorcollats a Vilafortuny

Cambrils ha estat un dels escenaris de l'operació policial que ha tingut lloc aquests dos darrers dies en la que es van detenir sis persones, integrants de les anomenades màfies de l'Est, implicades en una organització criminal dedicada al blanqueig de diners. Aquesta operació policial l'han portada a terme, conjuntament, els Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Nacional i ha comportat registres i escorcolls a 17 domicilis, empreses i locals dels municipis de Cambrils, Salou, Reus, Cunit i Barcelona. Durant aquesta operació, anomenada Hayastan pels Mossos d'Esquadra, s'ha intervingut molta documentació per, presumptament, perpetrar accions delictives, així com 42.000 euros en efectiu, 14 vehicles de gamma alta i equips informàtics.
Aquesta operació és la segona part de l'operació Java que, segons fonts policials, ha permès la completa desarticulació de l'organització criminal d'origen rus-georgià assentada a l'estat espanyol. La primera part d'aquesta operació es va iniciar el passat 15 de març en una actuació a nivell internacional que es va saldar amb la detenció de 79 persones, 24 d'elles a l'estat espanyol, membres d'aquesta organització criminal.

Detenció a Cambrils

Entre els detinguts en aquesta operació policial hi ha Ladus Unayan, un excomandant de la policia armènia resident a Cambrils, amb diferents negocis a l'estat espanyol. Unayan va ser detingut al seu domicili de Vilafortuny. Juntament amb aquest domicili, a Cambrils es van registrar 4 domicilis més
Ahir també es va fer un escorcoll a l'hotel Orly, situat al costat de l'N-340, davant d'una de les entrades al barri de la Llosa. L'escorcoll es va fer amb un dels detinguts i sembla ser que no es va confiscar res de l'hotel.

Detingut el propietari d'una gestoria de Salou

En el marc d'aquesta operació policial, ahir també es va detenir a Salou Joan Oyonate, propietari d'una gestoria on, segons els indicis policials, s'encarregava de l'enginyeria financera de la trama. Es dóna la circumstància que Oyonate és el president de l'Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya, formació política amb la que es va presentar com a cap de llista a les eleccions municipals de Salou, l'any 2007, i amb la que no va obtenir representació a l'Ajuntament. També es el director de la publicació quinzenal L'Esclafit, de Salou.
L'operació policial continua oberta i no es descarten més escorcolls i més detencions.

Comenta aquest article