Informació general

Més de 200 alumnes cambrilencs decoraran el Barri Antic a través del taller Transformacions

Per Berta Ruiz

Un alumne de l'escola Guillem Fortuny, ahir durant l'activitat al Parc del Pinaret

Per cinquè any consecutiu arriba el taller Transformacions, emmarcat dins del programa de creativitat i expressió als centres educatius cambrilencs, a càrrec de Pere Estadella, que és professor en arts plàstiques i de Jordina Ros, que és professora d'expressió oral i corporal. El taller Transformacions 5, que enguany gira entorn de la cultura de la pau i de la llibertat, es va iniciar la setmana passada i s'allargarà durant aquesta. Com cada any, hi participen més de 200 alumnes de sisè de Primària de l'escola Joan Ardèvol, de l'escola Marinada, de l'escola Guillem Fortuny i de l'escola Cambrils.

Exposició dels treballs per diferents racons del Barri Antic

Ahir mateix, es presentava l'edició d'enguany a l'aula verda del Parc del Pinaret, on alumnes de l'escola Guillem Fortuny van realitzar una part dels treballs que seran exposats a diferents racons del Barri Antic com la plaça d'Espanya, el carrer de les Creus, el carrer Major o el Mercat Municipal de la Vila a partir del proper dilluns 21 de juny. Precisament, una de les novetats d'enguany del taller Transformacions és la col·laboració activa de l'Oficina del Pla de Barris. Sobre aquesta iniciativa, el regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– comentava a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquesta serà una exposició molt visual que ens acompanyarà en el Barri Antic. Aquest no és un art convencional, sinó que és un art creatiu. Vam creure interessant recolzar aquesta iniciativa per a la promoció del barri i posar-lo en valor des de la concepció dels infants".

Treball artístic i expressiu dels alumnes

Sobre els objectius d'aquest taller, Pere Estadella va comentar que la feina de Transformacions "és plasmar l'art dels nens, tot i que encara no són artistes perquè s'han de formar". D'altra banda, segons va dir, "el Pla de Barris va voler participar amb nosaltres i ens va semblar una idea genial, perquè és una manera que la gent pugui veure els treballs en espais com aquest". Quant a les tècniques que s'estan utilitzant enguany, Estadella va comentar que, "hem pintat sobre uns plàstics que seran unes banderoles que es penjaran per diferents carrers, hem creat uns coloms que simbolitzen la pau i la llibertat, farem unes escultures i muntarem unes instal·lacions en una parada del mercat i també es projectarà un vídeo al Centre Cultural i Ocupacional. El dia de la inauguració a la plaça d'Espanya el proper dilluns 21 de juny a les 11 hores també hi exposarem els treballs realitzats i crearem un muntatge tot aprofitant les columnes de la plaça".
En la sessió de treball d'ahir al Parc del Pinaret, els alumnes van pintar uns totxos i després van col·locar-los simulant la silueta d'una ciutat. Tot seguit, i amb l'ajuda d'un martell, cada alumne va intentar trencar el seu totxo d'un sol cop, en un exercici de comprensió del que simbolitza la destrucció de les ciutats per culpa de la falta de pau. Al llarg del taller també es treballen temes negatius com la violència i el conflicte o temes positius com la convivència i la pau.

A banda de la part més plàstica i artística, el taller Transformacions també treballa l'expressió corporal i oral. Aquest vessant ve de la mà de Jordina Ros, la qual treballa la temàtica central del taller a través d'accions i moviments corporals, exercicis verbals i teatrals. Tot plegat queda plasmat en uns muntatges audiovisuals que recullen l'evolució dels alumnes participants.

Comenta aquest article