Cultura

Mans Unides de Cambrils exposa al Centre les Basses la seva trajectòria al llarg de 50 anys

Per Raquel Samaniego

Imatge dels voluntaris i voluntàries de Mans Unides que van assistir a la inauguració

El passat divendres al vespre es va inaugurar l'exposició que commemora els 50 anys de l'ONG Mans Unides a Cambrils. L'espai en el que es mostra la seva trajectòria és el Centre Cívic les Basses, on hi ha instal·lats diferents plafons amb la història de l'organització. La inauguració va anar a càrrec del regidor de Solidaritat i Cooperació, Oliver Klein; de la presidenta de Mans Unides a Tarragona, Satur Sosa; i de l'historiador i voluntari que ha fet el llibre dels 50 anys de l'ONG a Tarragona, Xavier Cortès, que va aprofitar per presentar-lo.

La sala es va omplir de voluntàries de Mans Unides que van voler ser presents en aquest acte especial. En els plafons s'explica que va ser l'any 1992 quan es va començar a fer el tradicional Sopar de la Fam, organitzat per aquesta ONG, al col·legi Vedruna. Posteriorment, l'any 1993 es va seguir fent a la Cripta de l'Ermita i, pocs anys després, es va pensar en el pavelló d'esports com a lloc més idoni per celebrar aquesta festa. En aquests cartells també es detalla quins són els diners recaptats en totes les edicions d'aquests sopars i que es destinen als projectes solidaris.

L'exposició també mostra un resum de tots els projectes de Mans Unides de Cambrils que han estat subvencionats per l'Ajuntament, que són un cada any des del 2001 fins a l'actualitat. En aquests moments, també està pendent d'aprovar la subvenció per al projecte solidari d'aquest 2010. A més, hi ha un petit avanç d'una exposició itinerant que es fa a nivell nacional de fotografies rellevants de l'ONG.


Xavier Cortès, Oliver Klein i Satur Sosa, al Centre les Basses el passat divendres

Comenta aquest article